Izvor: DAN.ME
30.12.2023 u 19:13
0

CRNOGORSKI VOJNICI NISU MOGLI DA STOJE: Vojna policija zatekla drogirane vojnike posle vikenda

Više pripadnika Vojske Crne Gore (VGC) bilo je pozitivno na psihoaktivne supstance prilikom nenajavljenim kontrolama Vojne policije obavljenim u više gradova, a prema saznanjima podgoričkog „Dana“, pojedini vojnici bili su pozitivni i na alkohol.

Iz Ministarstva odbrane (MO) Crne Gore su potvrdili „Danu“ da su testiranja ukazala na moguće prisustvo psihoaktivnih supstanci kod nekoliko mlađih članova kolektiva.

„Dan“ je 15. decembra pitao MO da li je tačno da je prilikom kontrola Vojne policije, koje su sprovedene u Baru, Danilovgradu i Golubovcima, više pripadnika VCG bilo pozitivno na psihoaktivne supstance i/ili alkohol.

ZORAN MILANOVIĆ NAZVAO BIH TRAPAVOM: „Kolonija na kojoj se iživljava šačica trećerazrednih birokrata“

Prema nezvaničnim saznanjima „Dana“, na alkohol je bilo pozitivno sedam pripadnika VCG u Baru, a na psihoaktivne supstance i alkohol šest vojnika u jedinicama u Golubovcima i Danilovgradu. U međuvremenu je nezvanično rečeno da su kontrole Vojne policije sprovođene i u Pljevljima, gde je takođe bilo vojnika pozitivnih na psihoaktivne supstance.

„U sklopu obavljanja redovne i nenajavljene kontrole stanja u jedinicama Vojske Crne Gore, nadležni vojni organi su testiranjem došli do podataka koji ukazuju na moguće prisustvo psihoaktivnih supstanci kod nekoliko mlađih članova kolektiva. Kontrola je sprovedena u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak, što ukazuje na ponašanje i postupanje ovih pripadnika VCG tokom vikenda“, kazali su „Danu“ iz Ministarstva odbrane.

Naglasili su, da su u skladu sa procedurama, njihovi komandiri i rukovodeći kadar upoznati sa rezultatima kontrole i trenutno se realizuju unutrašnje procedure.

Vojska Crne Gore ima 2.368 formacijskih mesta, a trenutno je popunjeno 1.939. Od tog broja, kako je prikazano u informaciji o stanju u VCG od kraja oktobra, 282 su oficiri, 779 podoficiri, 617 vojnika po ugovoru i 254 civilna lica u službi u Vojsci. Trenutno je nepopunjeno 429 formacijskih mesta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter