Izvor: happy
14.02.2024 u 13:56
0

SI ĐINPING ČESTITAO VUČIĆU DAN DRŽAVNOSTI: Kina se raduje uspesima Srbije

On je istakao da su pod njihovim zajedničkim vođstvom, poslednjih godina kinesko-srpski odnosi doživeli iskorak napred

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga povodom Dana državnosti, u kojoj navodi da ekonomski razvoj Srbije beleži izvanredne rezultate, da se Srbija zalaže za nezavisnost, i da se njn međunarodni položaj i uticaj stalno unapređuju poručujući da se Kina raduje ovakvim uspesima.

„Pod Vašim rukovodstvom, ekonomski razvoj i društvena izgradnja u Srbiji beleže izvanredne rezultate, a životni standard građana se neprekidno poboljšava. Srbija se zalaže za nezavisnost, a njen međunarodni položaj i uticaj se stalno unapređuju. Kao dobar prijatelj Srbije, Kina se raduje ovakvim uspesima“, istakao je predsednik Kine, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.

On je istakao da su pod njihovim zajedničkim vođstvom, poslednjih godina kinesko-srpski odnosi doživeli iskorak napred.

„Naše dve zemlje imaju čvrsto političko međusobno poverenje i uzajamno se podržavaju u vitalnim interesima, a dubina i širina praktične saradnje se kontinuirano povećavaju, kvalitet i efikasnost se stalno unapređuju, dajući pozitivan doprinos razvoju obe strane, kvalitetnoj zajedničkoj izgradnji ‘Pojasa i puta’ i izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo“, istakao je Si Đinping u čestitki.

On je naveo i da pridaje veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. „Spreman sam da sa Vama ulažem zajedničke napore kako bismo intenzivirali razmene naše dve zemlje na svim nivoima, produbljivali sveobuhvatnu saradnju i unapredili kinesko-srpsko sveobuhvatno strateško partnerstvo na još viši nivo.

Vašoj zemlji želim prosperitet, a narodu sreću i blagostanje“, navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter