23°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Tanjug

Zabrana rada nevakcinisanim lekarima?

U debati oko uvođenja obavezne vakcinacije za stanovništvo Austrije sada se uključila i Lekarska komora koja za svoje članove traži rigoroznu meru.

Lekarska komora Austrije traži od austrijske vlade da kovid19 vakcinu zakonski ustanovi kao "obavezni preduslov" za rad lekara.

Predsednik Lekarske komore Tomas Sekeres dalje smatra da ateste o izuzimanju od obavezne vakcinacije izdaju samo lekari u državnoj službi.

"Bilo bi za nas prihvatljivo da ateste izdaju kontrolni lekari u službi Zdravstvenog osiguranja", dodao je on ukazujući da širenje straha i dezinformacija trenutno ne dozvoljava normalno izdavanje atesta.

Potpredsednik Lekarske komore, nadležan za lekare koji imaju svoje ordinacije, Johanes Štajnhart ističe da su lekari u aktuelnoj situaciji izloženi snažnom pritisku, i dodaje da je agresivnost podstaknuta od strane pojedinih političkih grupacija.

Što se tiče lekara koji odbijaju vakcinaciju to je, prema njima, isto kao da su odlučili da se izbrišu sa spiska lekara.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar