4°C

Beograd

Photo: Pixabay/Ilustarcija

Izvor: sputnikportal.rs

RUSIJA PROTIV NUKLEARNOG RATA: Vroncev smatra da u takvoj vrsti sukoba nema pobednika!

Rusija je u potpunosti privržena izjavi lidera nuklearne petorke o nedopustivosti pokretanja nuklearnog rata, navodi se u obraćanju direktora Departmana za kontrolu neširenja nuklearnog oružja Vladimira Jermakova komitetu Generalne skupštine UN.

- Kao jedan od najvažnijih zadataka smatramo očuvanje privrženosti svih zemalja nuklearne petorke postulatu o nedopustivosti bilo kakvog rata među državama koje poseduju nuklearno oružje, a koji je sadržan u januarskoj zajedničkoj izjavi lidera nuklearnih država. Rusija se u potpunosti pridržava tog postulata - navodi se u obraćanju koje je pročitao zamenik ruske delegacije Konstanin Voroncov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Podsetimo, pet nuklearnih sila - Kina, Rusija, Velika Britanija, SAD, Francuska - objavile su 3. januara ove godine izjavu o privrženosti Sporazumu o neširenju nuklearnog oružja, rešenosti da vode dijalog zasnovan na uzajamnom poštovanju i priznavanju međusobnih interesa.

Nuklearni rat slabijeg intenziteta je moguć, ali ne i nuklearni holokaust, ovo su mogući aspekti!

- Izjavljujemo da u nuklearnom ratu ne može biti pobednika i da ga nikada ne treba pokrenuti. Pošto bi upotreba nuklearnog oružja imala dalekosežne posledice, takođe ponovo potvrđujemo da nuklearno oružje, sve dok postoji, mora služiti odbrambenim ciljevima, obuzdavanju agresije i sprečavanju rata. Smatramo da se dalje širenje takvog oružja mora sprečiti - navodi se, između ostalog, u izjavi.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar