22°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: tanjug

Deca od 12 do 15 godina glavni prenosioci kovid virusa

 Britanski glavni medicinski zvaničnik profesor Kris Viti izjavio je danas da su deca trenutno glavni prenosioci korona virusa i da bi se bez vakcinacije skoro svi uzrasta od 12 do 15 godina u jednom trenutku mogli zaraziti.

-Definitivno se u ovoj starosnoj grupi dešava značajan prenos virusa. Zapravo, starosna grupa o kojoj govorimo je ona u kojoj se trenutno javlja najveća stopa prenosa, koliko možemo da kažemo- rekao je profesor Viti poslanicima na sastanku koji se ticao procene da li da se deci uzrasta od 12 do 15 godina ponude vakcine protiv korona virusa.

PROČITAJTE JOŠ:  Jurimo u dobru budućnost: PRVI PUT DRONOM TRANSPORTOVANA KRV!

Svoj deci u toj starosnoj grupi biće ponuđena vakcina nakon što su Viti i njegove kolege prošle nedelje rekli da bi deci vakcinacija koristila u smanjenju smetnji u obrazovanju. 

Viti je istakao da se ova preporuka fokusirala isključivo na dobrobit dece ovog uzrasta, te da nije donesena iz političkih razloga.

PROČITAJTE JOŠ:  GROŽĐE JE VEOMA KORISNO ZA ZDRAVLJE: Pomaže dosta kod sledećih bolesti!

-Praktično svako nevakcinisano dete verovatno će se zaraziti u nekom trenutku- upozorio je on.

Viti je poručio da vakcinacija može da smanji taj rizik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar