Izvor: Glossy.rs
21.09.2023 u 09:09
0

Dermatolog otkrio banalnu stvar koju radite svakog dana, a izaziva AKNE

Poznati dermatolog otkrio je koja je to navika koja nas košta čiste kože.

IMATE „MASKNE“? Jednostavno rešenje da uklonite BUBULJICE od nošenja zaštitnih maski

Dermatolog Džošua Zajhner iz Njujorka otkrio je jednu, naizgled banalnu stvar, koja može da dovede do pojave akni na licu.

Naime, pranje zuba nakon tuširanja dovodi do toga da pljuvačka dođe do brade, a s obzirom da je kisela i opterećena bakterijama koje mogu da iritiraju kožu izaziva pojavu bubuljica.

Pranje lica nakon pranja zuba je najbolji način da se ovo izbegne, što se može uraditi pod tušem ili upotrebom jednostavne krpe.

Doktor Zajhner je za Daily Mail izjavio da je dobra ideja pranje zuba pre tuširanja, jer će voda pomoći da se uklone ostaci pljuvačke ili paste za zube sa kože.

 

Nakon što operete zube, važno je da operete lice da biste uklonili višak pljuvačke koji dođe u kontakt sa kožom – rekao je dermatolog.

On je isto tako, naveo da i sama pasta za zube može da iziritira kožu i da dovede do crvenila, suvoće i iritacije.

 

Postoje određena neslaganja oko toga da li treba četkati pre ili posle doručka, stručnjaci kažu da je važno isprati pljuvačku oko usta nakon pranja.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter