Izvor: HappyBSC
01.03.2022 u 12:38
0

IMATE „MASKNE“? Jednostavno rešenje da uklonite BUBULJICE od nošenja zaštitnih maski

Imate sve više bubuljica od kako je počela pandemija korona virusa? Rezultat toga jesu, nažalost, zaštitne maske.

Prljavština na vašem licu se skuplja sa maske, i tako se stvaraju bubuljice.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Jako je važno da totalno zaboravite na ceđenje akni, jer ćete  ponovo staviti masku na lice. Kada se bubuljica iscedi potreban joj je vazduh, a maska će lice gušiti tako da bakterije mogu napasti otećenu kožu i izazvati još veće probleme. akle, ceđenje nikako ali naredne savete vam toplo preporučujemo!

Serum za bubuljice 

 Serum za bubuljice pokazao se kao instant rešenje protiv akni od nošenja maske za lice, jer ih isušuje za svega nekoliko dana. Naravno, ukoliko izaberete prirodnu strukturu istog.

Prirodna baza seruma podrazumeva aloe veru, koja neguje kožu pod upalom i smanjuje otok. Biljni sastav reguliše lučenje sebuma i isušuje akni, tako da ne ostavljaju ožiljke za sobom. Smiriće lice i regulisati Ph vrednost kože ispod maske, tako da se smanji šansa za pojavu novih bubuljica u narednim nedeljama.

Krema za bubuljice kao rešenje za maskne

 Benzoil peroksid je glavni sastojak krema protiv bubuljica, koji isušuju potkožne akne. Stvoriće krasticu nakon nekoliko dana, odnosno primorati bubuljicu da sazri.

Kada su maskne na vašem licu, koža ne trpi masnu kremu. Masna baza dodatno će zapušititi pore, a tokom infekcije lice želi da diše i ostane čisto!

Zato je važno biti oprezan i pratiti osećaj koji krema ostavlja za sobom na koži lica. U poređenju sa kremom gel protiv bubuljica mnogo je bolji izbor, jer upija za nekoliko sekundi!

Tek kada krema potpuno upije stavite ponovo masku na lice!

Potražite losione i preparate za akne koje sadrže sastojak koji se zove cytofruit water.

Izvučena voda iz citrusnog voća čini lice nežnim na dodir i jača površinski sloj, tako da spreči nastanak bubuljica svih vrsta, uključujući ove akne od nošenja maske!

Ulje čajevca za bubuljice od nošenja maske

 Ulje čajevca ne treba nositi svakodnevno. Predstavlja prvu pomoć koja će smanjiti crvenilo i bol oko bubuljice.

Pravilno negujte lice kako bubuljice od nošenja zaštitne maske ne bi nastale! Ukoliko se ipak pojave nekoliko kapi čajevca umiriće ih. Deluje protivupalno i naziva se suvim uljem, jer nije jako masno. Nanesite ga direktno na aknu i već nakon par sati može umanjiti otok i crvenilo oko potkožne bubuljice.

Odlično je kada ste u žurbi, jer ne ostavlja masan trag za sobom i brzo upija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter