Izvor:
14.03.2019 u 13:04
0

7 PRAKTIČNIH PRIMENA: Idealna zamena koju svako ima u svom domu!

Soda bikarbona kao kozmetički pomagač – pročitajte sedam trikova za ulepšavanje uz sodu bikarbonu. Iako je soda bikarbona prvenstveno namenjena za korišćenje u kuhinji toliko je svestrana može biti i kozmetički pomagač. Možete je koristiti kao zamenu za mnoge druge često skupe preparate poput pilinga, izbeljivača zuba ili za dubinsko pranje kose. U članku donosimo 7 praktičnih primena sode bikarbone u kozmetici.

Piling

Posle pilinga sa sodom bikarbonom tvoja koža će biti meka, a pore manje vidljive. Sve što trebaš uraditi je pomešati sodu bikarbonu sa malo vode dok ne dobiješ gustu smesu. Smesu nežno utrljaj u kožu kružnim pokretima i isperi.

Maska protiv akni

Smesu koju si pripremila za piling sa sodom bikarbonom možeš iskoristiti i kao masku za lice. Nanesi je na lice i pusti da odstoji 10 minuta i nakon toga isperi mlakom vodom. Soda bikarbona će iz tvog lica izvući nečistoće pa čak i mitesere. Jednom nedeljno koristi ovu masku i spreči nastanak akni.

Izbeljivanje zuba

Soda bikarbona od ranije je poznata kao odličan izbeljivač za zube, ali za sve koji nisu znali donosimo postupak. Vlažnu četkicu za zube umoči u sodu bikarbonu i sa njom operi zube. Osim što će izbeliti zube, sa njih će skinuti i mrlje. Nemoj koristiti ovaj postupak više od jednom nedeljno jer bi soda bikarbona mogla uništiti zubnu gleđ.

Zbog svoje sposobnosti da apsorbuje ulja i mirise i sprečava nastanak bakterija sodu bikarbonu možeš koristiti kao dezodorans. Četkicom za šminku nanesi sodu bikarbonu ispod pazuha, a ako želiš da miriše dodaj kap svog omiljenog eteričnog ulja.

Za čistiju kosu

Kosu i teme ponekad treba dubinski očistiti od svih proizvoda kojom je tretiramo, a za to je najbolja soda bikarbona. Pomešaj malu količinu sode bikarbone sa svojim omiljenim šamponom i tom mešavinom operi kosu pa je isperi. Tvoja kosa će biti čistija i lakše ćeš je oblikovati u frizuru jer na njoj neće biti zaostalih proizvoda za stilizovanje.

Za čiste četke i češljeve

Za sjajnu kosu četke i češljeve treba održavati čistima, a na njima se često nakupljaju ostaci proizvoda za kosu koje kasnije nanosimo na čistu kosu i time je mastimo. Sve nečistoće sa četki i češljeva možeš ukloniti tako što ih umočiš u rastvor 1 kašičice sode bikarbone u malom lavoru tople vode. Četke i češljeve isperi i pusti da se osuše.

Kupka

Dodaj 1/2 šoljice sode bikarbone u svoju kupku jer će to neutralisati kiseline na koži i pomaći će u ispiranju znoja i zaostalih proizvoda na koži. Tvoja koža će nakon kupke biti meka i glatka. Ako ti je koža tela suva, dodaj u kupku malo eteričnog ulja po izboru.

Izvor: opusteno.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter