Izvor: telegraf
27.07.2021 u 16:56
0

AKO STE U JERUSALIMU, OVO MORATE POSETITI: Stara porodica krije tajnu!

Stari grad Jerusalima je mesto u kojem svaka stopa ima svoju ulogu u istoriji sveta, i gde god da zgazite nogom, osećate kako se energija prohujalih vremena uliva u vas. Crkva podignuta na mestu na kojem je Isus pogreben i vaskrsao, maslinjaci, vrt u koji je Juda doveo vojnike i u kojem je Bogorodica kasnije sahranjena i iz kojeg se vaznela na nebo…

VAŽNO:

VULIN: KO JE POKUŠAO DA UBIJE PREDSEDNIKA VUČIĆA – TAJ ĆE I ODGOVARATI! (VIDEO)

DAČIĆ: Inckov potez je iritantan i uperen protiv srpskog naroda

U Kragujevcu dvojica muškaraca uhapšena zbog droge

RADUJ SE SRBIJO! Milica Mandić donela prvo ZLATO našoj zemlji!

.. ostaci porušenog jevrejskog hrama ispod Hramovne gore na kojoj se u sjaju uzdiže islamska Kupola na steni. Porodične radnje koje istravaju vekovima. Jedna od njih vam pruža mogućnost da trajno ovekovečite svoju posetu Svetoj zemlji. Radi se o porodičnom tatu-šopu „Razuk ink” (Razzouk Ink) koji se nalazi nedaleko od porte Jafa.

Radnja je sama po sebi nova, u nju se tatu-šop uselio pre desetak godina, ali tradicija izrade tetovaža u koptskoj porodici Razuk, koja se prenosi s oca na sina, seže do vremena našeg kralja Milutina. Oko 1750. trajno su se naselili u Jerusalimu, ali su pre toga nekoliko vekova skoro svake godine o Vaskrsu dolazili iz Rgipta na hadžiluk i da bi crtali tetovaže sunarodnicima i drugim hrišćanima.

No i pre nego što su počeli da dolaze u Sveti grad, time su se bavili, u skladu s praksom koptskih hrišćana koji su počeli da se samoobeležavaju krstovima na unutrašnjoj strani ručnog zgloba ili podlaktice negde oko sedmog veka (čak i danas neke koptske crkve neće dopustiti da uđete u njih pre nego što pokažete znak raspoznavanja).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter