Izvor:
22.08.2016 u 18:55
0

AKO ŽELITE DA SE OSLOBODITE SALA: Ovo su pravila mršavih ljudi!

Osobe koje nemaju problema s kilogramima su pokretljivije, ali i više paze što jedu. Ne pretrpavaju tanjire i nije im problem da ostave i kolač ako više nisu gladni.

Ako želite da smršate i pravilno se hranite, nije dovoljno samo jesti zdrave namirnice. Potrebno je da promeniti i navike koje se tiču pripreme i načina na koji jedete namirnice.

1. Mast zamenite maslinovim uljem
Maslinovo ulje je znatno zdravije od biljnog ulja, ali i masti, margarina i maslaca. Na maslinovom ulju možete pržiti povrće, čak i ispeći jaje. Ako često kuvate i pri tome koristite maslinovo ulje, za nedelju dana možete da unesete čak 290 kalorija manje. Takođe, umesto pečenja u sloju masnoće meso pripremite u kesicama za pečenje.

2. Manji tanjir
Mozak se lako zbuni. Zato jedite iz manjeg tanjira. Kad pojedete pun tanjir, koliko god velik bio, mislićete da ste siti i prestaćete da jedete. To vam može uštediti čak 500 kalorija nedeljno.

3. Čaša vode pre obroka
Tako ćete napuniti stomak pre obroka i samim tim imati manje potrebe za hranom. Svakodnevnim unosom vode pre obroka gubite oko 9 odsto kalorija po obroku, kaže istraživanje.

4. Jedite začinjeno
Ljuta hrana ubrzava metabolizam, a zbog ljutine smanjuje brzinu unosa hrane. Ovim štedite čak 500 kalorija u sedam dana.

5. Smanjite mleko u kafi
Crna kafa ima vrlo malo kalorija. Problem je u dodacima koje stavljamo u nju. Izbacite razne napitke od kafe, smanjite količinu mleka i šećera na minumum i telo će vam biti zahvalno. Na svakih 10 šoljicva čiste kafe uštedićete 360 kalorija.

6. Ako vam nije fino – prestanite
Iako pred sobom imate kolač, ako vam nije fin ili jednostavno ne možete više, prestanite da jedete. Ne treba pojesti nešto samo zato jer je ponuđeno. Treba da jedemo samo kad smo gladni i kad nam je nešto ukusno.

7. Čim manje sedite
Prema poslednjem istraživanju, sedenje je glavni uzrok srčanih udara. Naučnici kažu da samo sat sedenja smanjuje rad metabolizma za čak 90 odsto. Ako na poslu morate da sediti, radite kratke pauze u kojima ćete prošetati.

8. Hodajte svaki dan
Najbolja stvar koju možete da napravite za zdravlje je šetnja. Hodanje sprečava dijabetes i moždane udare, pojačava seksualnu želju te troši kalorije.

kurir.rs

foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter