Izvor:
25.06.2019 u 11:50
0

BEČ: Orangutani u zoo vrtu se rashlađuju kantama vode!

Orangutani u bečkom zoološkom vrtu u Šenbrunu rashlađuju se kantama vode, jer je veći deo Evrope zahvatio vruć letnji talas.

Čuvari su Vladimiru, Solu i Moti dali mokre sunđere, creva za vodu i veliku kadu kako bi se zabavljali na današnjoj temperaturi od 32 stepena u glavnom gradu Austrije.

Vlasti u susednoj Švajcarskoj podigli su upozorenje o toploti na drugi najviši nivo za područja duž južne i severne granice sa Italijom i Nemačkom, upozoravajući ljude da izbegavaju naporne aktivnosti i ostanu hidrirani.

Vatrogasci koriste helikoptere za borbu protiv požara u istočnoj nemačkoj državi Brandenburg, gde u poslednje vreme nije bilo kiše.

Vrhunac toplotnog talasa, prouzrokovan toplim vazduhom koji dolazi sa severa Afrike, očekuje se krajem sedmice.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter