Izvor:
25.04.2017 u 13:32
0

Da li držite konce u svojim rukama ili nudite izvinjenje? EVO ŠTA OTKRIVA RUKOVANJE!

Rukovanje se razvilo kao gest namenjen pozdravljanju ili overavanju pogodbe, stoga je potrebno da uvek bude toplo, prijateljsko ili pozitivno. Ono otkriva vaš karakter, vaše namere u odnosu na osobu s kojom se rukujete, kao i stepen zainteresovanosti za upoznavanje s njom.

Dominantno

Dominacija se prenosi tako što svoju ruku okrećete tako da vam dlan prilikom rukovanja bude okrenut naniže.

Potčinjeno

Pružanjem ruke tako da vam je dlan okrenut naviše simbolično prepuštate drugoj osobi gornju ruku i time joj efektivno prepuštate kontrolu.

Ovaj stil rukovanja veoma je koristan ako nudite izvinjenje, te druga osoba veruje da gospodari situacijom i verovatnije je da će prihvatiti izvinjenje. Neke žene su sklone da se „mlako“ rukuju sa muškarcem da bi nagovestile potčinjenost. U poslovnom kontekstu, ovakav pristup može da bude katastrofalan za ženu, jer će muškarci preusmeriti pažnju na njene ženske kvalitete i neće je shvatati ozbiljno.

Izvor: Kurir
Foto: savjetnica, Antistres vodic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter