Izvor: NAJŽENA
04.11.2023 u 17:13
0

DA LI MOŽETE DA URADITE OVO? Test od dve sekunde otkriva koliko ćete živeti (VIDEO)

Imajte na umu - ako padnete na ovom "testu sedenja i ustajanja", nema potrebe za panikom, ovo je samo mala provera vašeg zdravstvenog stanja.

Test sedenja i ustajanja (SRT) uradio je do sada nekoliko stotina hiljada učesnika, a sve u okviru studije koju je započelo Evropsko društvo za kardiologiju još 2002. godine.

Za test vam ne treba nikakva oprema, samo čist prostor na podu. Cilj je da sednete na pod, prekstite noge i ponovo ustanete, ali bez pomoći ruku. Svako počinje sa deset poena, a gubi poen ako koristi neku od sledećih stavki za pomoć, ili prilikom sedenja ili prilikom ustajanja:

Ruka
Koleno
Podlaktica
Ruka na kolenu ili butini
Bočna strana noge

Test nosi deset poena, pet za sedanje i pet za ustajanje bez podrške. Smanjite po jedan poen svaki put kada prilikom ustajanja ili sedanja upotrebite ruku, kolena ili spoljašnju stranu noge da biste održali ravnotežu. Ako izgubite ravnotežu, „skinite“ jedan poen.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Jutarnja meditacija je nešto najbolje što možete da uradite za sebe

Ako imate između osam i deset poena, ovaj test vam predviđa dugačak životni vek!

Osobe čiji je rezultat između 3,5 i 7,5 izložene su dva puta većem riziku od smrti narednih deset godina, u odnosu na oni koji imaju viši skor na testu. Oni koji imaju rezultat između 0 i tri boda, trebalo bi da se potrude oko svog zdravlja jer, prema ovom testu, izloženi su pet puta većem riziku od smrti u narednih pet godina.

Dobra vest je da možete da popravite to vežbanje i da svakim poenom više koji dobijete na ovom testu, smanjujete rizik od smrti za 21 odsto. Dakle, počnite da vežbate!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter