Izvor: merie clire
03.11.2023 u 16:03
0

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Jutarnja meditacija je nešto najbolje što možete da uradite za sebe

Ne postoji „loše“ doba dana da to uradite, ali prednosti jutarnje meditacije su neverovatne

Jutarnja meditacija je jedan od sjajnih načina da započnete dan potpuno opušteno, a osim toga postoji mnogo prednosti meditiranja u jutarnjim časovima, kako za fizičko tako i za mentalno zdravlje.

Ako želite da dodate meditaciju u svoju rutinu, ne postoji „loše“ doba dana da to uradite, ali prednosti jutarnje meditacije mogu biti privlačne.

„Najbolje vreme za meditaciju je kada se zaista možete posvetiti tome – kaže Džon Metjus, licencirani klinički socijalni radnik.

„Konvencionalna mudrost je da je jutro dobro vreme za to, a ako možete da nađete vremena ujutro, to je sjajno. Ali ako ne – svako vreme koje možete posvetiti meditaciji je dobro vreme.“

Jutarnja meditacija može biti izuzetno efikasna u smanjenju nivoa stresa.

 

 

Fokusiranje na disanje i prisustvo u trenutku može smanjiti anksioznost i pomoći vam da bolje odgovorite na izazove dana.

Redovno vežbanje može razviti otpornost na stresne situacije, pružajući emocionalnu stabilnost i povećavajući osećaj blagostanja.

Jutarnja meditacija može vam pomoći da upravljate osećanjima brige, iščekivanja i anksioznosti u posebno stresnim danima.

Jutarnja meditacija može poslužiti kao odličan početak dana, omogućavajući vam da fokusirate svoj um i postignete veću koncentraciju.

Fokusiranje na sadašnji trenutak pomaže vam da bolje upravljate svojim mislima, poboljšavajući svoju sposobnost donošenja odluka i povećavajući produktivnost tokom dana.

Meditacija vam omogućava da se bolje povežete sa sobom i drugima. Kroz ovo iskustvo možete postati svjesniji svojih emocija, reakcija i potreba, što rezultira većom empatijom prema sebi i drugima.

Ova veća samosvest vodi ka boljem razumevanju sopstvenih osećanja i reakcija u odnosu na spoljašnji svet.

 

Redovna jutarnja meditacija je povezana sa smanjenim simptomima anksioznosti, depresije i poboljšanim opštim mentalnim zdravljem. Opuštanja uma može dovesti do boljeg kvaliteta sna.

Oslobađanje od stresa i smirivanje uma pre noćnog odmora često dovodi do dubljeg i kvalitetnijeg sna

Iako je meditacija prvenstveno povezana sa mentalnim blagostanjem, istraživanja pokazuju da ona takođe može imati pozitivan uticaj na fizičko zdravlje.

Redovna praksa može pomoći u snižavanju krvnog pritiska, jačanju imunološkog sistema i smanjenju bolova. Takođe, opštem energetskom balansu može doprineti duboko disanje i opuštanje tela.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter