Izvor: Happy BSC
28.10.2021 u 11:09
0

EVO ZAŠTO TREBA DA KORISTITE ŠTO ČEŠĆE TAMJAN

Čim osetite aromu tamjana možete shvatiti koliko je zaista poseban i koliko opušta um i telo.

Tamjan se pravi od drveta pod nazivom Burseraceae koji najviše raste u Indiji, Saudijskoj Arabiji i Etiopiji . Uglavnom se vekovima koristi u granulama i pali usled crkvenih služenja, a mnogi ga koriste i kao eterično ulje.

Otkrivamo 3 sjajna dejstva tamjana:

PROČITAJTE JOŠ:7 TRIKOVA: KAKO SE RAZBUDITI BEZ KAFE

Opušta i donosi duševni mir

Veruje se da tamjan čisti dom od negativne energije, a kada osetite njegov miris prva asocijacija biće mir. Paljenje tamjana u kući pomaže u borbi protiv stresa i simptoma anksioznosti , donosi osećaj smirnosti i poboljšava svest.

Ima antiseptičko svojstvo

PROČITAJTE JOŠ:PROBLEM SA KONCENTRACIJOM: Pet loših navika zbog kojih ste manje produktivni na poslu

Smatra se da tamjan negativno utiče na viruse i bakterije, pa se često koristi u domu kao vid prevencije i čišćenje prostora od nekih nepovoljnih mikroorganizama. Smatra se da ima i protivupalna svojstva, kao i da deluje blagotvorno i umirujuće na disajne puteve.

Pamćenje i poboljšana svest

Dim i miris tamjana podstiču vas da se fokusirate na ono što radite. U srednjem veku jermenski lekar Amirdovlat iz Amasije zapisao je: „Tamjan svojom vrelom i suvom prirodom jača um i leči zaborav.“ Kada vam je važno da se skoncentrišete zapalite malo smole tamjana ili iskoristite blagotvorno dejstvo eteričnog ulja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter