Izvor:
05.04.2017 u 16:50
0

POSLE 35 GODINA: Ovako čuveni „Smogovci“ izgledaju danas! (FOTO) (VIDEO)

Pre 35 godina emitovana je prva epizoda legendarnih "Smogovaca", humorističke serije Milivoja Puhlovskog nastale prema romanu Hrvoja Hitreca.

Radnja serije pratila je porodicu Vragec i njihove dogodovštine na zagrebačkoj Peščenici. Na ideju da se napravi serija prema istoimenom romanu došao je 1981. godine tadašnji urednik "Programa za decu i mlade" Pajo Kanižaj. Ukupno je, u razmacima od nekoliko godina, snimljeno šest sezona serije s 38 epizoda. Posljednja epizoda emitiovana je 1997. godine.

Likovi koji su se pojavljivali u toj seriji obeležili su živote mnogih, a neke glumce je upravo uloga u slavnim "Smogovcima" obeležila. Neki su još uvek aktivni na televizijskoj i pozorišnoj sceni, a neki nažalost više nisu sa nama.

Perspektivnog fudbalera Peru glumio je poznati glumac Ivica Zadro kojem je to bila prva važnija uloga na televiziji. Njegovog brata Drageca, glumio je Tomislav Štriga kojeg mnogi danas znaju iz "Nad lipom 35".

Trudnu Sonju odigrala je Slavica Knežević, koju mnogi pamte i kao blagajnicu u seriji "Bibin svijet".

Izumitelja Cobru glumio je Mario Mirković, brat Borisa Mirkovića koji je takođe glumio u seriji, a Mazala Damir Šaban.

Popularnog Bucu glumio je Edin Breški kojem je to ujedno i bila jedina TV uloga. Bonga i Dadu odigrali su Edvin Dautović i Alin Kavur koji se kasnije nisu nastavili baviti glumom (iako je Kavur pokušavao).

Crni Džek bio je Slavko Brankov koji je 2006. godine preminuo od raka pluća, Nosonja Đorđe Rapajić koji je svet napustio šest godina ranije, a Štefek Vragec, odnosno Željko Bilen, ubijen je 2003. godine pod još nerazjašnjenjim okolnostima.

U "Smogovcima" su se pojavljivali mnogi poznati Hrvati u epizodnim ulogama pa su gledaoci tako imali priliku da vide Ćiru Blaževića, Olivera Mlakara i mnoge druge.

Izvor: index.hr
Foto: YouTube Printscreen/DraGoStat

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter