Izvor: Tanjug
12.10.2021 u 11:53
0

REDOVNOM ŠETNJOM protiv dijabetesa i gojaznosti

 Oboleli od dijabetesa u društvu sportista, glumaca, pevača i drugih poznatih ličnosti prošetali su danas Adom Ciganlijom kako bi istakli važnost fizičke aktivnosti u suzbijanju šećerne bolesti i gojaznosti, saopštili su danas organizatori.

-Šetnje svakako čuvaju naše zdravlje, pogotovu ako se to radi svakodnevno. Ne samo da je organizam otporniji na bolest, nego nas vreme provedeno u prirodi čini srećnijima i relaksiranijim -rekao je predsednik Udruženja Ðorđe Branković.

PROČITAJTE JOŠ:  POTREBNO VAM JE SAMO 30 MINUTA DNEVNO: Evo kako da sagorite kalorije i ZATEGNETE noge (VIDEO)

Mnoge studije, dodao je, pokazale su kako redovna fizička aktivnost može smanjiti rizik od dijabetesa, gojaznosti, ali i mnogih drugih hroničnih bolesti.

Kako se navodi u saopštenju, organizovane šetnje u prirodi su okosnica projekta „Otvori plavi krug“, odvijaju se jednom nedeljno u grupama od 20 učesnika, pod nadzorom medicinskih sestara i profesionalnih trenera iz Beogradskog trkačkog kluba (BRC).

-Za sprečavanje šećerne bolesti i gojaznosti potrebno je između dva do tri sata umerene fizičke aktivnosti nedeljno i zato je šetnja idealna“, rekla je doktorka Jelena Stanarčić Gajović sa Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma KCS.

PROČITAJTE JOŠ:  Vežbe za mršavljenje koje se preporučuju da biste smršali

Grupnu edukativnu šetnju su u susret Svetskom danu šetnje organizovali su Udruženje pacijenata sa dijabetesom tip 2 „Krug dvojke Srbije“ i inicijativa „Otvori plavi krug“.

Zainteresovani građani više informacija o terminima i lokacijama šetnji mogu pronaći na istoimenoj aplikaciji inicijative.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter