Izvor: Happy BSC
15.01.2021 u 22:52
0

ŠETNJOM PROTIV VIŠKA KILOGRAMA: Budite uporni i ispoštujte ovih 7 pravila da biste STVARNO smršali

Proteklih dana, uživali smo u prazničnoj trpezi, obično vrlo kaloričnoj, i sada opravdano postavljamo pitanje – kako smršati?

Brojevi na vagi umeju da pokvare zabavu i dobro raspoloženje zbog Nove godine, pa bi trebalo aktivirati telo. Najednostavniji način je šetnja, bez opterećenja, po svežem vazduhu…

Ukoliko želite da izgubite kilograme na ovaj način, morate se pridržavati narednih 7 pravila.

NAJVAŽNIJE DANAS:

PREDSEDNIK SRBIJE DOČEKUJE VAKCINE SINOFARMA IZ KINE: STIŽE MILION DOZA

TUGA! JOŠ JEDAN LEKAR IZGUBIO BITKU: Umro psihijatar Branislav Filipović

SVI KOJI ŽELE DA PUTUJU OVO MORAJU ZNATI: Evo u koje sve države možete da odete bez PCR testa i karantina

NAŠA POLICIJA SVOJEVREMENO RASPISALA POTERNICU ZA UBIJENIM SVEDOKOM: KOMANDOVAO ZATVOROM U KOJEM JE BILO ZATOČENO 300 SRBA

1. Pređite 15.000 koraka

Lični trener, Hana Dejvis, preporučuje da ciljate na 15.000 koraka dnevno i da toliko koraka napravite svaki dan! Možda vam se brojka čini prevelika, ali u nju ulazi baš svaki korak koji napravite od trenutka kada ustanete iz kreveta.

Ne brinite se zbog toga ako polagano povećavate broj koraka. Samo krenite, savetuje Dejvis. Za razliku od toga kada preko noći pojačate intenzitet vežbanja, udvostručavanje broja koraka preko noći neće opteretiti telo, niti povećati mogućnost povreda.

2. Pešačite triput dnevno

Ako svaki dan, tri puta dnevno, pešačite po 20 minuta, to će vam pomoći da dosegnete željeni broj koraka i smršate. Istraživanje Univerziteta Vašington utvrdilo je da su ljudi koji su hodali 15 minuta posle svakog obroka imali bolju ravnotežu šećera u krvi (što može smanjiti želju za još hrane, posle jela) od onih koji su hodali 45 minuta u bilo koje doba dana.

To znači da vas hodanje posle ručka može spasiti od uobičajene popodnevne letargije posle jela i želje za slatkim. Isprobajte i trik s kojim ćete istopiti 20 odsto više kalorija dok hodate.

 

3. Hodajte uzbrdo

Hodanje uzbrdo, što uključuje i hodanje po stepenicama, pomaže u izgradnji mišića i ubrzava metabolizam. Na taj način, sagorećete više kalorija čak i kada sedite za radnim stolom.

Počnite tako da nedeljnoj rutini hodanja dodate intervale hodanja uzbrdo, pa postepeno povećavajte.

OVO ĆE VAS ZANIMATI: 

Fajzer će smanjiti isporuke vakcije za Evropu

U Vladi CG završen sastanak sa Ðukanovićem

POVODOM MASOVNE VAKCINACIJE ODRŽAN SASTANAK: Od ponedeljka kol-centri za pomoć starijima oko imunizacije

EVROPSKA UNIJA PRETI BOSNI: Situacija sa migrantima je neprihvatljiva!

4. Intervali brzog hodanja

Hodajte tako da radite jednominutne intervale u kojima ćete ubrzati ritam hodanja i tako ćete povećati broj otkucaja srca, te sagoreti više kalorija. Pošto ubacite jednominutne intervala u rutinu hodanja, postepeno počnite povećavati ritam i trajanje intervala.

Dok hodate brže, mašite rukama. Pomeranje ruku pomoći će vam da sagorite više kalorija, te da osnažite ramena i predeo stomaka.

 

5. Lagano dodajte vežbe

Mršavljenje hodanjem ne podrazumeva samo hodanje. Pravite pauze u kojima ćete napraviti 15 do 20 čučnjeva, sklekove oslanjajući se na klupu, ili radite duboke iskorake.

Takve vežbe ubrzavaju otkucaje srca, pomažu u izgradnji mišića i razbijaju “dosadnu” rutinu, ističe Dejvis.

6. Ograničite unos kalorija

Koliko kalorija unosite tokom dana, zavisi od mnogo faktora, ali većina žena koje mršave hodanjem drže se ishrane od 1.200 do 1.600 kalorija dnevno (bogate belančevinama).

Ako želite da smršate pomoću hodanja niskog intenziteta, moraćete strogo da paziti na ishranu. Iako povećavate fizičku aktivnost, moraćete da smanjite unos kalorija, napominje Dejvis.

 

7. Idite dužim putem

Uvođenjem većeg broja koraka u svakodnevne aktivnosti (parkiranje dalje od posla ili kuće, korištenje stepenica umesto lifta…) olakšaćete dosezanje brojke od 15.000 koraka dnevno i mršavljenje.

Tokom vremena sitni “naleti” kretanja tu i tamo, zaista čine razliku, zaključuje lični trener Hana Dejvis.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter