Izvor:
05.06.2018 u 21:40
0

VEROVANJE STARIH EGIPĆANA: Zašto se verenički prsten i burma nose baš na domalom prstu!

Još u doba neandertalaca ljubav se iskazivala vezivanjem grančice ili trave oko ruke ili zgloba mlade.

Stari Egipćani u prstenu su videli simboliku večne i besmrtne ljubavi, a po staroj kineskoj teoriji svaki prst na ruci simbolizuje nekoga.

To se odnosi na članove porodice i vas same, a jedan među njima je nemoguće razdvojiti kada se stave u određeni položaj i to baš domali prst.

Svaki prst predstavlja nekoga iz naše porodice:

– palac: roditelji;

– kažiprst: braća i sestre;

– srednji prst: simboliše nas same;

– domali prst: muža i ženu;

– mali prst: deca.

Spojite jagodice prstiju obe ruke i savijte srednji prst ka unutra. Sve prste koji su ostali spojeni uspećete da odvojite osim domalog prsta. To je možda jedan od razloga zašto se venčani prsten nosi upravo na domalom prstu i simboliše nerazdvojivost partnera.

U davna vremena ljudi su verovali kako kroz levi domali prst prolazi nerv koji vodi pravo u srce, pa ako nosite prsten na tom prstu ljubav između vas i vašeg partnera trajaće večno.

Ako nosite prsten na tom prstu, a niste ni vereni ni venčani – onda ste vi jedna jako romantična duša.

Izvor: Telegraf
Foto: YouTube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter