Izvor:
07.03.2018 u 14:24
0

ZANIMLJIVO OTKRIĆE: Ako im je ovaj indeks ispod 18.5, žene su raspoloženije

Poznato je da žene često menjaju raspoloženje, a da li ste se nekad zapitali zašto je to tako?

Naime, istraživači su obavili ispitivanje i došli do zaključka da kilaža najviše utiče na raspoloženje.

Žene su pune samopouzdanja kada im je indeks telesne mase ispod 18,5 i kada su u kategoriji neuhranjenih.

Ako im je BMI između 18,5 i 24,9 onda je nivo njihovog samopouzdanja na 3,4 od maksimalnih pet poena.

BMI prikazuje odnos mase i visine tela, međutim ne uzima u obzir telesnu građu, pa je njegova upotreba ograničena. On ne može ilustrovati procenat masnog tkiva u odnosu na mišićnu ili koštanu masu – što su osnovni kriterijumi za procenu uhranjenosti.

Biti mršav ne podrazumijeva i zdravo i da nekada manjak kilograma predstavlja uvod u opadanje imuniteta i eventualnu neplodnost.

Zanimljivo je i da je situacija kod muškaraca po ovom pitanju situacija potpuno drugačija – kilogrami ne utiču na njihovo samopouzdanje, pogotovo višak sa kojim se oni zapravo osećaju sigurnije.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter