Izvor:
27.11.2016 u 04:39
0

ZAŠTO SE OVO KRIJE OD NAS? Fidel Kastro JE SRBIN, vodi poreklo od KRALJA RADOMIRA! (VIDEO)

Jovan Deretić, srpski istoričar, ruski akademik i američki doktor nauka, ustanovio je da je Fidel Kastro, koji je umro sinoć u 90. godini, u stvari Srbin, iako se to skriva od nas.

On je prošle godine otkrio slabo poznatu istorijskih činjenica a to je da je je 832. godine Španijom vladao kralj Radomir. Deretić je do ove informacije došao istražujući poreklo Fidela Kastra, koji je bio Kelt.

– 832. u Španiji je vladao kralj Radomir. Slučajno sam došao do tog podatka istražujući poreklo Fidela Kastra. Ja sam se interesovao pošto je on izjavio da je on Kelt. Onda sam istraživao Kelte u Španiji i došao do toga da su zaista u to vreme u Španiji vladali Srbi, i da je Kastro u pravu, i da on ima srpsko poreklo – rekao je ovaj poliglota gostujući na jednoj srpskoj televiziji.

On dodaje da se u nastavku istraživanja bavio portugalskim i španskim sajtovima i našao podatak kako se ranije zvala Portugalija:

– Pre rimskog osvajanja Portugalija se zvala Srbija. To stoji na portugalskom sajtu. U Španiji imate borbe protiv Rimaljana a ljudi koji su vodili borbe protiv njih imali su srpska imena.

Deretić, međutim, nije jedini koji je došao do ovakvog saznanja. I spisateljica Dragoslava Koprivica, je u knjizi “Besmrtni Kastro i srbski rod” pokušavala da dokaže da je legendarni kubanski lider poreklom Srbin.

Autorka je na osnovu etimološki izvedenog zaključka da ukoliko je Kastro izjavio da je poreklom Kelt iz Galicije u Španiji, to po automatizmu za istoričare znači da je poreklom bio Srbin.

– Kad kažem besmrtni Kastro i srpski rod, mislim na falsifikate i kontrolisanu istoriju civilizacije. Ali, Kastro je izjavio da je njegov otac Kelt. Kelti su Srbi. Ludilo? Ako zaronite dublje, bili sardina ili ajkula, izgnjuraće te iz tog ludila čvrst sistem. Srpsko keltska idila nije okončana dok hemija čini svoje. Kastrov otac je Angel Kastro. Nisam našla nijedan dokaz da Angel Kastro ne bi mogao biti Anđelko Kastratović – napisala je Koprivica.

Pogledajte video:

Telegraf.rs
Foto: HenryMakow.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter