Izvor:
09.06.2017 u 03:34
0

ŽELITE UZAK STRUK? Izbegavajte ovaj predmet u kući!

Konzumiranje hrane ispred ogledala je čini znatno ukusnijom, pokazalo je istraživanje Univerziteta u Nagoji u Japanu.

Prethodne istraživanja su pokazala da u društvu više jedemo i ocenjujemo hranu kao ukusniju, a naučnici su želeli da provere da li je moguće postići isti efekat postavljanjem ogledala ispred ispitanika.

“Želeli smo da ustanovimo da li potrebno da neka osoba zaista bude pored nas, ili je dovoljno da imamo informaciju da se neko nalazi ispred nas”, rekao je doktor Rjuzaburo Nakata, vodeći naučnik istraživanja.

Eksperiment u kojem je učestvovalo 16 osoba starosti između 65 i 74 godine pokazao je da su ispitanici ocenjivali hranu kao ukusniju i konzumirali veće količine namirnica ukoliko bi jeli ispred ogledala. Oni su hranu ocenili kao 25 odsto slađu i 12 odsto kvalitetniju.

Isto, samo u nešto manje izraženom stepenu, događalo se i kada su osobe posmatrale fotografije ljudi koji jedu.

Studija je objavljena u magazinu Physiology & Behaviour.

IZVOR: TELEGRAPH
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter