Izvor: HappyBSC
21.07.2020 u 09:58
0

MALA, VELIKA TAJNA Evo kako da održite svežinu

Naučni dokaz da grickanje kikirikija ili jedenje maslaca od kikirikija najmanje pet puta nedeljno može prepoloviti rizik od srčanoga udara, davno je usvojen. A osim što kikiriki ima niz lekovitih svojstava, ustanovljeno je da je prirodni konzervans.

PROČITAJTE I OVO…

Za ĐAKE više ništa NEĆE BITI ISTO: Evo kako će izgledati ŠKOLA U SEPTEMBRU!

KO JE HISENI? Koordinator Prištine u dijalogu sa Beogradom

1.824 MILIJARDE EVRA ZA OPORAVAK od KORONA KRIZE: Lideri EU postigli dogovor o zajedničkom budžetu!

OTKRIVEN moguć MOTIV SVIREPOG UBISTVA bračnog para u Vranjskoj banji!

Španski osvajači su u 15. veku preneli kikiriki u Evropu i dalje po svetu, a zanimljivo je da je ova biljka stigla u Severnu Ameriku tek u 18. veku, i to iz Afrike. Kikiriki je bogat proteinima, sadrži značajne količine gvožđa, cinka, magnezijuma i vitamina D.

Pre godinu dana naučnici sa Harvarda dokazali su da kikiriki snižava holesterol, sprečava upale, poboljšava stanje krvnih zrnaca oko srca i smanjuje rizik od srčanog udara.

Danas, naučnici sa North Carolina univerziteta tvrde da je ekstrakt ovojnice kikirikija bogat antioksidansima koji čuvaju boju crvenog mesa i usporava njegovo kvarenje.

SVE O KORONI

Lepe VESTI iz NIŠKE BOLNICE: Broj novih PACIJENATA STAGNIRA!

SZO zabrinuta zbog širenja KORONE U AFRICI!

Beograd i dalje NAJVEĆE ŽARIŠTE! Broj pacijenata u KOVID AMBULANTAMA se ne SMANJUJE!

SPREMNA RUSKA VAKCINA! Naučnici saopštili LEPE VESTI!

Dodat u svežu govedinu, održao se željen nivo boje mesa, onemogućio se razvoj neprijatnih aroma i inhibirao oksidaciju lipida i mioglobina tokom kuvanja. Ekstrakt kikirikija pokazao je delotvornost sintetičkih konzervansa koji se prave u mesnoj industriji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter