MOĆNI KISELI KRASTAVČIĆI: Smanjuje grčeve u mišićima i leči mamurluk
Tečnost od kiselih krastavaca je odlična za mnoge stvari, a da vi toga nsite ni svesni
Kiseli krastačići su deo svake turšije, a veoma su dobri za naše zdravlje.
Puni su vitamina i proteina, a podstiču zdravlje creva, te smanjuju šećer u krvi. Ali, tečnost koja se nalazi u tegli sa kiselim krastavčićima obično mnogi bacaju.
To je velika greška! Ova tečnost je neverovatna jer može da vam pomogne i kod nekih zdravstvenih poteškoća, ali i olakša pripremu jela.
Kako hometips.diyeverywhere.com prenosi, evo gde je sve možete koristiti.
Omekšava mesu tokom pripreme
PROČITAJTE JOŠ I OVO
PREVARA VEKA! Hrvatska otela SRBIMA 23 MILIJARDE EVRA!
Kon: Srbija u nedelji maksimuma, od sledeće nedelje smanjenje novoobolelih
KRUŠEVAC NOĆAS POGODILA OLUJA Provala oblaka i orkanski vetar! (VIDEO)
ČEDA JOVANOVIĆ prebačen na INFEKTIVNU, u lošem je stanju!
Vodu od kiselih krastačića možete iskoristiti kod pripreme mesa, a uz pomoć ovog trika omekšaćete meso, te će biti sočnije. Jednostavno ovu tečnost iskoristite kao marinadu za odreske i svinjske krmenadle.
Smanjuje grčeve u mišićima
Pomaže kod jakih upala mišića nastale posle fizičke aktivnosti.
Popijte je nekoliko puta tokom par dana. Kalijum koji se nalazi u ovoj vodi opušta mišiće i elektrolite koji telu pomaže da se oporavi istovremeno hidrirajući.
Odlična protiv mamurluka
Glavobolja i iscrpljenost koja sledi posle mamurluka zna biti veoma neprijatna. Upravo to ćete sprečiti ukoliko iskoristite vodu od kiselih krastavčića na pravi način. Ona obnavlja elektrolite i pruža osećaj hidratacije, te ćete biti sveži i poletni.
Smiruje kožu posle sunčanja
Nakon sunčanja, crvenilo i manje opekotine možete da ublažite tako što ćete na bolno mesto namazati tečnost od kiselih krastavaca.
Umiriće vašu kožu, a najbolji učinak ima ako je tek izvađena iz frižidera.
Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
1 thought on “MOĆNI KISELI KRASTAVČIĆI: Smanjuje grčeve u mišićima i leči mamurluk”
Evo mojih recepata, prvo za ajvar a posle za krastavčiće , sve je naravno bez konezrvansa , evo od početka do kraja ,
Najbolje paprike su na Zemunskoj pijaci kod dve sestre koje su primorane bile da izbenu sa Kosova , one prodaju paprike iz Ruskog Krstura , kakve god da uzmete dobre su . Najbolja je mera , za žene, da ne nosite teško , je mera od 3,5 kg paprika , ja uzmem 4 kg . To može da se nosi u onom cegeru na jedno rame kao od šale , nije teško .
Dodjete kući operete paprike stavite ih u đevđir da se suše , trebaće vam 2 đevđira sa tom kolčinom paprika biće skorz napunjeni pa i da ispadne koja sa njega , sutradan se probudite rano, ja u 6h , stavim roštilj na terasu, paprike pečem po jeftinoj struji i pečene su za oko 1 sat i 20 minuta , paprike pečene ređate u drugu vanglu u kojoj je kesa koju zatvarate čim stavite pečenu papriku , kada ste sve ispekli biće napunjene dve kese , dobro ih zatvorite i stavite da se ohlade , nakon nekoliko sati pošto su se paprike ohladile svaku , lako će biti , oljuštite , i ređate opet u đevđir , napunićete sada jedan đevđir , gledati da nema semenkica od paprika dok ih ljusštite , kada ste sve paprike oljuštili raspodeliti tu količinu paprika ipak u dva đevđira da bi se lakše cedile od soka , ostavite da se cede preko noći, sutradan se opet dignete ujutru u 6 h ,(zbog jeftine struje) , uzmete vanglu i u nju stavljate paprike koje će te rukama cepkati na sitna rezanca ne mora mnogi tanka , mnogo su lepše cepkane nego samlevene , kada ste sve paprike iscepkali na rezance oni su dugački to nema veze , uzmete poveću šerpu , uključite na trojku stavite ulje , neka se zagreje i onda stavite cepkane paprike , odmah drvenom varjačom promešate , stavite poklopac i polako neka vri uz povremeno mešanje paziti da ne zagore na dnu , kasnije se može smanjiti na dvojku ali i dalje neka stoje poklopljene , dok to radite stavite šećer, so, esenciju , mešajte trebaće vam oko sad se baš tačno ne sećam ali do osam ćete završiti ma kakvi još manje vremena ćete utrošiti , gotov je ajvar kada vidite da se ugustio ali ne baš previše , dok to sve radite u rernu ćete stvaiti oprane tegle i poklopce metalne na 100 stepeni oko pola sata neka se dezinfikuju, najeftinije tegle su u Uradi sam . Kada je ajvar ukuvan sipate kutlačom ajvar , kutlača mora da prođe kroz vreo ajvar malo rannije da se i ona dezinfikuje kao i velika kašika od escajga . Dok sipate ajvar sipajte jednu količinu pa kašikom sa svih strana gurajte ajvar na dole ne sme da bude mehurića od vazduha , kada ste napunili tegle , biće jedna veća i nekoliko manjih te manje su za poklone , zatvorite vrućim poklopcem onako dva kruga unazad jedan unapred , sada uzmete šerpu u koju će stati tegle napunjene i zatvorene čvrsto , postavite u šerpu drvene daščice tanje, na njih stavite tegle, pošto je ovde jedna veća tegla uzećete jednu šepru ili lonac a za one male teglice nešto nižu šerpu sa daščicama i sipate vruću vodu iz bojlera da bude dva prsta ispod poklopca , pa sve to stavite na ringlu uključite na trojku da se tegle sa ajvarom pasterizuju , kada voda proključa malo smanjite temperaturu da struji voda oko njih i to neka traje 30 do 40 minuta , onda isključite ringlu i ostavite sve na njoj do potpunog hladjenja , kada se sve ohladilo a to je posle pola dana možda i malo više izvadite tegle, prebrišite proverite poklopce da li su čvrsto zatvporeni , stavite nalepnice , daščice operite i ostavite da se suše za sledeći put kao i šerpu .
A sada mera za, ovaj recept sam dobila od jedne gospodje Stefanije i zovem ga Stefanijin ajvar :
3,5 do 4 kg paprika crvenih , 1 dcl i 25 ml ulja, 1 kašika supena soli
1 kašika supena šećera , 1 kašika supena esencije .
I to vam je to , nećete osetiti da ste se umorili jeste da više dana traje , tako uradite iz tri puta ili četiri to vam je ajvar već od 10,5 ili 14 kg paprika , a to je previše da se pravi oodjednom za jednu ženu .
Sada me mrzi da vam pišem za krastavčiće , sutra ću ujutru , imam dobar recept od jedne Cece , na žalost nije više živa da joj je laka zemlja , bila je mlada kada je umrla , baš greota a dobra kuvarica i prelepa i prezgodna žena .