Izvor: Happy BSC Portal/Informer.rs
23.01.2024 u 20:27
0

NEPREVAZIĐENA LOARA TORTA: Kore sa lešnicima i božanstven krem od vanile

Loara ili Esterhazi torta će definitivno ulepšati svaki slavski ili praznični sto, a njenom ukusu niko neće moći da odoli.

Sastojci:

Za jednu koru:

4 belanceta
200 g šećera
6 kašika mlevenih lešnika
malo limuna

Pixabay

Za fil:

16 žumanaca
2 kašike brašna
5 kašike šećera
kesica vanilin šećera
750 ml mleka
200 g bele čokolade
200 g putera
50 g šećera u prahu
250 g mlevenog plazma keksa

Za ganaš:

100 ml slatke pavlake
200 g bele čokolade

Priprema:

Umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Zatim u šne sipajte par kapi limuna i dodajte mlevene lešnike i lagano sjedinite špatulom. Sipajte smesu u okrugli kalup koji ste obložili pek papirom i pecite u rerni na 150°C oko 45 minuta. Izvadite koru iz kalupa i ostavite da se ohladi, pa skinite pek papir. Na isti način i od iste količine sastojaka napravite još 3 kore.

UZEĆETE PARČE VIŠE: Neodoljiva pita sa čokoladom i orasima! (RECEPT)

Penasto umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte prosejano brašno i sjedinite mikserom. U šerpu sipajte mleko, pa kada krene lagano da vri dodajte smesu sa žumancima. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pa dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Puter sobne temeprature umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte u fil i sjedinite mikserom. Na kraju dodajte plazmu i sve lagano sjedinite špatulom.

Prvu koru premažite filom, pa stavite drugi i opet premažite filom. Tako uradite i sa trećom korom, a kada budete stavili četvrtu, celu tortu premažite filom. Po ivici zalepite bademe u listićima, pa je stavite u frižider dok ne napravite ganaš. Istopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom, pa prelijte preko torte. Ponovo ostavite u frižideru 10 minuta da se stegne.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter