Izvor: Happy BSC Portal/Telegraf.rs
19.12.2023 u 07:42
0

OVAKVU SALATU NISTE SPREMALI, SERVIRA SE TOPLA: Obrok koji ćete spremati i kada nije slavska trpeza

Isprobajte nešto drugačiji recept za krompir salatu uz dodatak kiselih krastavaca i poslužite je za ručak ili večeru.

Gotovo da nema ručka koji može da prođe bez krompira, naročito ako je na meniju i neko meso ili riba. Često tada izbor pada osim na pire ili pečeni krompir i na salte koje se prave od njega, kao što su krompir salata ili ruska.

Od sada salatu od ovog povrća možete praviti i sa kiselim krastavcima i smesom od mleka, ulja, senfa i jabukovog sirćeta. Ovakav način pripreme vezuje se područje Nemačke, često je prave i služi se topla i izuzetnog je ukusa.

Pixabay

Tako da ako želite da iznenadite svoju porodicu i goste možda već danas ili za slavskom trpezom, sigurno ćete ih oduševiti salatom pripremljenom na nemački način.

Sastojci

5-6 krompira
2 crvena luka
1 kašičica šećera
2/3 kašičice soli
1 kašika sirćeta
6-8 kiselih krastavaca
50 ml mleka
1 kašičica belog luka u prahu
5 g senfa
1 kašika jabukovog sirćeta
100 ml suncokretovog ulja
mirođija

Priprema

U vodi sa malo soli skuvajte krompir. U jednoj posudi dodajte iseckan luk, šećer, so, jabukovo sirće i prelijte ključalom vodom, izmešajte i ostavite da stoji 10-12 minuta. Zatim u posudu sa uljem sipajte mleko, mikserom mutite, posolite, pobiberite, dodajte beli luk u prahu, senf, jabukovo sirće i sve dobro umutite.

POHOVANI KARFIOL: Posan, lagan i neodoljiv obrok (RECEPT)

Ogulite i isecite krompir, zatim mu dodajte luk, sitno iseckane krastavce, mirođiju i prethodno dobijenu smesu od senfa, pa sve dobro izmešajte i servirajte je odmah.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter