
Foto: printscreen/youtube
POSNA REFORMA TORTA: Uživaćete, jer u ukusu nema razlike
Ako želite da napravite posnu tortu, naš predlog je da to bude reforma. Poznata poslastica je idealna za slavsku trpezu.
Potrebno je
Za kore
250 g oraha
250 g šećera
150 ml kisele vode
100 g čokolade za kuvanje
150 g meda
17,5 kašika brašna
3 vanilin šećera
1 kašičica praška za pecivo
150 ml ulja
Za fil
350 g mlevenih oraha
350 g šećera
150 g posnog margarina
100 g čokolade za kuvanje
2 kesice vanilin šećera
2 kesice pudinga od čokolade (bez kuvanja)
400 ml sojinog ili bademovog mleka
Za dekoraciju
100 g oraha
čokolada za kuvanje
Priprema
Za koru pomešajte 250 g oraha, med, 250 g šećera, kiselu vodu, 3 štangle čokolade koju ste prethodno otopili na pari, 3 vanilin šećera, ulje, brašno i kašičicu praška za pecivo. Dobro sjedinite sastojke i sipajte u pleh koji ste obložili pek-papirom. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.Za fil pomešajte 350 g šećera s vodom, pa kratko kuvajte. Dodajte 350 g mlevenih oraha i tri štangle čokolade koju ste prethodno otopili na pari. Kada se skuva, sklonite sa šporeta, pa kada se ohladi, dodajte mu umućeni margarin i sve dobro sjedinite mikserom.
Puding umutite sa hladnim sojinim mlekom i vanilin šećerom (2 kesice) i dodajte u fil, pa sjedinite mikserom.Ređajte tortu na sledeći način: koru isecite na tri dela – horizontalnoi ili vertikalno, pa svaki bogato nafilujte, prekrijte drugom korom, pa filom i trećom korom, a onda premažite celu tortu. Ukrasite mlevenim orasima ili rendanom čokoladom – po želji.
Ostavite da odstoji 48 sati pre služenja.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

NAJUKUSNI DEZERT: Slatka pita sa vanilom i višnjama

OVSENI KOLAČIĆI SA MARAKUJOM: Osvežavajući zalogaji sa cvetnom notom

BRZO I JEFTINO: Ukusno jelo od samo 5 krompira

OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ: Sočne prženice bez kapi ulja, a gotove za 15 minuta

RECEPT DANA: Karpatka – poljski kolač
