
Foto: Pixabay
RECEPT DANA: Francuski složenac sa pireom i mlevenim mesom, ručak gotov za pola sata
Priprema je brza i jednostavna, a ukus sjajan.
Mnogima je kombinacija mesa i krompira omiljena, iako nutricionisti nisu baš oduševljeni. A kada se spoje mleveno meso i pire krompir, pa se još zapeku u rerni, dobije se fantastičan obrok – francuski složenac.
Priprema se brzo i jednostavno, sličan je britanskoj pastirskoj piti, ali su ga Francuzi prilagodili. Kada im ostane višak mesa posle ručka, oni ga iskombinuju sa pire krompirom i ponovo imaju gozbu. Em ukusno, em se ništa ne baca.

Vreme pripreme: 30 minuta
Sastojci:
1 kg krompira
100 ml mleka
50 g putera ili margarina
crni luk
250 g mlevenog mesa
50 ml ulja
so, biber
LAZANJA IZ TIGANJA: Nema gomile prljavih sudova, a ukus isti kao da ste je spremali satima
Priprema:
Operite, očistite i izgnječite krompir, pa dodajte mleko i margarin da biste napravili pire. Crni luk sitno iseckajte, pa ga propržite na ulju. Zatim dodajte meso, posolite ga i pobiberite, pa sve kratko prodinstajte.
Uljem namažite vatrostalnu posudu, pa na dno stavite polovinu pire krompira. Preko toga stavite mleveno meso, pa na vrh ostatak pire krompira. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 30 minuta.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RECEPT DANA: Hačapuri – gruzijski specijalitet

RECEPT DANA: Lake i brze čokoladne kocke, savršen dezert za celu porodicu

BELA, CRNA, CRVENA ILI SMEĐA: Koja je najzdravija vrsta pirinča?

RECEPT DANA: Toskanska pohovana piletina
