Izvor: bsc happy portal
24.01.2023 u 12:05
0

SAVRŠEN RUČAK! Brzo, lako, jednostavno i ukusno jelo!

Ako ste ljubitelj začina i kombinovanja više vrsta, kao i predivnog, gustog sosa, onda je ova kombinacija vaš pravi izbor. Prženo belo meso, tikka masala umak i pirinač. Za pola sata imaćete na vašem stolu brzo, lako, jednostavno i ukusno jelo.

 

Sastojci za 4 osobe

http://Da li ste znali za šta je sve med dobar?

Prvi deo:

  • 800 gr pilećeg belog mesa bez kože i kostiju
  • 1 ravna kašičica soli
  • 1 ravna kašičica bibera
  • 1 ravna kašičica karija
  • 1 ravna kašičica kurkume
  • 1 ravna kašičica crvene, mlevene paprike
  • 1/2 kašičice belog luka u granulama
  • 1/2 kašičice djumbira u prahu
  • 100 gr kisele pavlake

Drugi deo – sos:

  • 20 gr putera ( ili neke druge masnoće )
  • 100 ml vode
  • 1/2 glavice crnog luka ( veća glavica )
  • 400 gr seckanog paradajza iz konzerve ( jedna mala konzerva )
  • 1 ravna kašičica soli
  • 1 ravna kašičica bibera
  • 1 ravna kašičica karija
  • 1 ravna kašičica kurkume
  • 1 ravna kašičica crvene, mlevene paprike
  • 1/2 kašičice belog luka u granulama
  • 1/2 kašičice djumbira u prahu
  • 1 kašika putera od kikirikija ( opciono, ako nemate ne mora, a ko stavi neka se ne plaši, neće se osetiti, samo daje jelu ukus)
  • 1 kašika kisele pavlake

Još: 400 gr pirinča ( ili po želji ) ovo je jelao dosta jako i pojede se dosta pirinča uz njega

Priprema:

Iseckati belo meso. Dodati mu sve začine, kao i pavlaku i sve promešati.

U tiganj sipati malo ulja, zagrejati i istresti celu masu i pržiti nekoliko minuta, dok ispari višak tečnosti, pa skloniti sa vatre.

Za sos otopiti puter, dodati luk, pržiti minut – dva, doliti vodu pa ostaviti da kuva dok ne ispari.

Dodati sve začine, paradajz i pavlaku i sve promešati.

Skloniti sa vatre pa usitniti ili u blenderu ili štapnim mikserom. Ja sam štapnim i bilo je odlično, sve se lepo ujednačilo. Uostalom, ko god ima štapni mikser zna koliko je on dobra stvar.

U tiganj spojiti i piletinu i sos ili samo u sos stavite prethodno isprženu piletinu i krčkate još par minuta.

Na kraju dodate kašiku pavlake i sve izmešate.

Dok to radite u šerpu stavite 400 gr pirinča i nalijete 1,2 – 1,5l vode.

Kuvate pirinač na srednjoj vatri 15 minuta, a onda sklonite i poklopite 15 minuta.

Sve će se zgusnuti, ali ne jako, ali onda sipate vode u pirinač, promešate, procedite i tako u cediljki operete pirinač. Perite toplom vodom kako se ne bi ohladio.

Pirinač stavite u jednu posudu, posolite i blago promešajte.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter