Izvor: Direktno.rs
04.09.2023 u 11:27
0

ZAŠTO „KUGUARKE“ VOLE MLAĐE MUŠKARCE: Ovo su 5 glavnih razloga!

Starije žene znaju da mlađi muškarci žele otvorenu i iskusnu partnerku koja je i samouverena i asertivna, a to često nedostaje mlađim devojkama.

Prema autorki Lindi Loven, termin ‘“kuguar“ (puma) obično se koristi za ženu stariju od 35 godina koju seksualno privlače osam i više godina mlađi muškarci. Iako sam termin neki smatraju seksističkim i pogrdnim, za druge on predstavlja izraz kojim se prikazuje nezavisna i seksualno samouverena žena.

Kako piše Psychology Today, seksualna dinamika u intimnim odnosima u kojima je žena starija od muškarca u neku ruku odstupa od tradicionalnih kulturnih normi, ali nekim ženama ipak odgovaraju isključivo takvi odnosi. Ovo su neki od razloga:

ZLATNA PRAVILA KOJA ZNA SVAKA ŽENA 40 PLUS: Ako ih i USVOJITE, sijaćete kao da imate 20 godina!

1. Mlađi muškarci imaju izraženiji seksualni apetit i veću seksualnu i erektilnu izdržljivost od starijih, što povećava i seksualno zadovoljstvo „starije“ žene. Isto tako, mlađi muškarci za razliku od starijih nisu osetljivi na „opadanje muškosti“ i nemaju problema sa iskazivanjem iste, što dodatno pozitivno utiče na seksualno zadovoljstvo žene.

2. Starija žena je svesna da mlađi muškarci često žele iskusnu partnerku koja je samouverena i asertivna, što mnogim mlađim ženama i devojkama nedostaje. Neke starije žene zato veruju kako će njihovi mlađi partneri radije biti sa ženom koja je sigurna u sebe, koja zna šta voli i nije joj problem to i da kaže.

3. Mlađi muškarci su otvoreniji prema seksualnim partnerkama koje preuzimaju „glavnu reč“ i signaliziraju im šta u seksu žele, kao i kojima nije problem da sudeluju u nekim ‘nekonvencionalnim’ seksualnim aktivnostima poput igranja uloga ili dominacije – što pak ne bi odgovaralo mnogim starijim muškarcima.

4. Ženski su orgazmi češći kad je s „pažljivim i velikodušnim mladim ljubavnikom“ jer s njim lakše može da dogovori razne seksualne scenarije.

5. Žene u srednjim godinama odbija spoznaja da neki muškarci njihovih godina ili stariji za njih ne pokazuju veliko interesovanje jer ih često zanimaju puno mlađe žene.

Istraživanje koje je na 55 starijih žena sprovela profesorka seksualnosti i seksualnog ponašanja Milaine Alarie pokazalo je da neki mlađi muškarci traže starije žene jer su im iskustva sa ženama njihovih godina bila razočaravajuća.

Osim toga, pokazalo se da mnoge starije žene veruju kako mlađi muškarci cene njihovu seksualnu prošlost, koja je u suprotnosti sa seksualnom pasivnošću i neiskustvom mnogih mlađih žena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter