Izvor: Happy BSC
05.04.2022 u 11:06
0

BOJA VAŠE MENSTRUACIJE otkriva da li ste zdravi – ili je obavezno da POSETITE LEKARA!

Ponekad vaš mesečni ciklus pokušava da vam prenese važnu poruku, ali vi ne znate da je rastumačite. 

Svakog meseca, sve žene ovog sveta – od puberteta do menopauze muči ista muka – menstruacija. Ipak, o ovoj potpuno normalnoj pojavi malo se priča, a još manje piše, što je šteta, jer bi dame mnogo mogle da nauče o svom zdravlju, samo na osnovu mesečnog ciklusa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ono što morate da imate na umu jeste to da je svaka žena različita i za svaku je “normalno” nešto drugo. No, svako odstupanje od te normalnosti predstavlja signal da nešto nije u redu i da je vreme za posetu ginekologu.

BOJA

Postoji čitav dijapazon nijansi menstrualne krvi, u zavisnosti od dana ciklusa. Ona može da bude jarko crvena, bordo, crna, smeđa, boje rđe, narandžasta, svetlocrvena, a neretko je ta krv zgrušana. Da li postoji boja koja označava da nešto nije u redu=

– Sigurno ste primetile da se od prvog do poslednjeg dana menstruacije često menja njena boja. Nijedna od tih boja po sebi nije problematična, pa čak ni ako se ponekad desi da tokom čitavog ciklusa boja ostane ista – otkriva za Mirror Trejsi Majls, ginekolog s višegodišnjim iskustvom.

Međutim, ona upozorava da ako već neko vreme imate određenu nijanse krvi, a onda se jednog meseca kolorit naglo promeni, trebalo bi da se konsultujete s lekarom.

– Ako ste dosad imali jedno iskustvo, pa se odjednom sve promeni, a vi ne možete da objasnite promenu, obavezno zakažite pregled. – kaže doktorka i dodaje:

– Promena u boji može da ukazuje na niz stanja: od trudnoće ili rane menopaze, preko osetljivosti na anti-bebi pilulu, pa sve do toga da ste pod stresom.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter