Izvor: Tanjug
23.02.2021 u 04:08
0

GROZNO: Evo sa čim se suočava četvrtina bivših kovid pacijenata!

Zamor, gubitak čula mirisa i bolovi u grudima su neki od najpoznatijih dugotrajnih posledica preležanog kovida, međutim, prema najnovijim istraživanjima, skoro četvrtina bivših pacijenata se suočava sa opadanjem kose.

Studija, objavljena u časopisu „Lanset“, otkriva da je 359 ljudi od 1.655 hospitalizovanih u Vuhanu, odnosno 22 procenata, doživelo gubitak kose šest meseci nakon što su otpušteni iz bolnice, preneo je “Dejli mejl“.

U FOKUSU

SVEDOČENJE MILANOVIĆA U ĆIRILICI: Na osveštavanju spomenika u Voćinu nas je zamalo ubila KAŠIKARA

APLAUZ ZA NEZABORAV: Lampioni poleteli u nebo, čamci njemu u čast, Đoletov lik na Petrovaradinskoj tvrđavi (FOTO)

SPEKTAKULARNO! OVO MORATE DA VIDITE: Stigli prvi snimci sa Marsa (VIDEO)

USTAŠKI KRVOLOK! Ljubo Miloš logorašima u Jasenovcu rezao rebra i otvarao stomak! Skončao je na VEŠALIMA! (FOTO)

Dermatolozi kažu da je gubitak kose normalan psihološki odgovor na stresni događaj, kao što je zarazna bolest i samo je privremen, ali bi kovid mogao da izazove alopeciju, gde je gubitak kose trajan.

Kineski autori su želeli da istraže dugotrajne zdravstvene posledice kovida, poznatije kao „produženi kovid“.

PROČITAJTE JOŠ

GRADONAČELNIK NOVOG SADA POSLE OPROŠTAJA: Veliki naš Đole… Ovu sliku ćemo da uramimo u svojim srcima i pokazujemo deci i unucima da nikad ne nestane! (FOTO)

POLICIJA U ŠOKU: Vozaču u Novom Sadu izmerili 5.5 promila alkohola u krvi!

DO KRAJA NEDELJE: Crna Gora dobija 5.000 vakcina Sputnjik V

Kako su rekli, ovi simptomi ostaju i dalje većim delom nejasno, iako Nacionalna javna služba Engleske (NHS) uključuje listu od 14 posledica, među kojima su malaksalost, kratak dah, nesanicu, vrtoglavicu, bolove u zglobovima, depresiju i anksioznost.

Gubitka kose nema na NHS listi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

-Cilj ove studije je da se opišu dugotrajne posledice na pacijente koji su preležali kovid- navode autori sa Kineske akademije medicinskih nauka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter