Izvor:
22.12.2017 u 15:35
0

IZBEGAVAJTE SIRUP PROTIV KAŠLJA: Stručnjaci tvrde da više odmaže, nego što pomaže!

Kašalj i prehlada se javljaju sa iznenadnom promenom vremena.

Čim počnete da kijate i kašljete odmah proklinjete zimu i varljivo vreme koje vas čas tera da obučete bundu, a čas lagani kaput.

Kako nam se bliže novogodišnji praznici i proslave želimo da što pre ozdravimo i posežemo za različitim lekovima i praškovima. Ali, postoji jedan lek koji nikako ne biste smeli da uzmete – lek protiv kašlja.

Navodno, ne postoji konkretan dokaz da ovaj lek zaista deluje i može zapravo da učini da duže budete bolesni. Kašljanje vam zapravo pomaže da se rešite infekcije brže izbacivanjem sadržaja iz pluća.

Sledeći put kada počnete da kašljete nemojte trčati u apoteku po sirup. Možda se brže oporavite bez njega.

Infekciju disajnih puteva prati uporni kašalj, izbacivanje žutog ili zelenog šlajma, teško disanje i gubitak daha, zviždanje iz pluća, visoka temperatura , ubrzano kucanje srca, bol u grudima i stezanje, ali i osećaj dezorijentisanosti i konfuzija.

Umesto lekova i sirupa bolje se pobrinite da imate dovoljno vremena za odmor, pijte dosta tečnostikako biste sprečili dehidrataciju i omogućili izbacivanje sluzi iz pluća. Uzmite paracetamol ili ibrufen za glavobolju i temperaturu i obavezno pijte med i limun u toplom čaju. Olakšajte disanje tokom spavanja tako što ćete staviti još koji jastuk ispod glave i inhalirajte se. Dok se ne oporavite, ostavite pušenje ili smanjite broj cigareta.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter