Izvor: TANJUG
04.07.2022 u 20:32
0

PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA: Srbija na 12. mestu u svetu po broju obolelih od raka dojke

U Srbiji od ukupnog broja otkrivenih slučajeva karcinoma među ženskom populacijom 24 odsto je rak dojke, rečeno je danas u Beogradu na skupu posvećenom borbi obolelih od te bolesti i moguhcnostima za pristup terapijama i lečenju.

Od 24 odsto dijagnostikovanih slučajeva raka dojke, 19 odsto završi se smrtnim ishodom, rečeno je na skupu u organizaciji Ženskog centra Milica i Udruženja medikalnih onkologa Srbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

STATISTIKE POTPUNO PORAŽAVAJUĆE: U Srbiji zabeležen negativan prirodni priraštaj, ove brojke će vas deprimirati!

Ljiljana Stamenković iz Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije istakla je da se prema svetskoj statistici Srbija nalazi na 12. mestu po broju obolelih od raka dojke.

Stamenković je rekla da posebno zabrinjavanja to što je Srbija prva od 40 evropskih zemalja po broju preminulih od te bolesti.

Skupu su prisutvovali i Davorin Radosavljević iz Udruženja medikalnih onkologa Srbije, Radica Bulajić Perčinović iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predstavnici Ministarstva zdravlja i RFZO.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter