Izvor: Najžena
04.01.2024 u 20:43
0

NAPRAVILI SU PICU SA 1000 VRSTA SIREVA: Pogledajte kako izgelda BOGATO jelo koje je ušlo u Ginisovu knjigu rekorda (VIDEO)

Kuvari su stavili mekše sireve na tvrđe i okolo brda od sireva kalup za keks kako se ne bi prelivali preko ivica pice dok se pekla.

Pica bogata sastojcima koju je ispekao pica majstor iz u Francuske oborila je Ginisov svetski rekord, s obzirom na to da ima najveći broj različitih vrsta sireva na testu. Naime, rekordna kreacija uključuje 940 francuskih sireva i 61 vrstu sireva iz drugih delova sveta. Picu su pripremili francuski pica majstori Beno Bruel i Fabien Montelaniko.

Kako bi uspeli u tom podvigu, isekli su sireve na kockice od dva grama.

Morali smo prethodno da skuvamo testo za picu kako bismo sprečili da se raspadne pod težinom tolikog sira – objasnio je Bruel za Ginisovu knjigu rekorda.

Složili su mekše sireve na tvrđe i stavili kalup za keks oko celog tog brda od sireva, kako se sirevi ne bi prelivali preko ivica testa dok se pica pekla. Posle dva minute pečenja sklonili su kalup i vratili picu u peć na još 20 sekundi.

Bruel, koji je ovu titulu zaradio već 2020. godine, kad je upotrebio 254 različita sira, pet meseci je putovao Francuskom u potrazi za dodatnim sortama sira. Mnoge sirane davale su mu ih besplatno, nakon što su saznali da pokušava da postavi svetski rekord.

@guinnessworldrecords Most varieties of cheese on a pizza 🍕🧀 1001 by Fabien Montellanico, Sophie Hatat Richart-Luna, Florian On Air and Benoit Bruel 🇫🇷 #pizza #cheese #fromage #guinnessworldrecords ♬ original sound – Guinness World Records

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter