Izvor: ONA
03.09.2023 u 18:28
0

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Četkice za šminkanje mogu biti opasne za kožu, evo u kom slučaju

Pranje alatki za šminkanje je nešto na šta žene često zaborave, a zapravo može da bude uzrok problematične kože.

Sve znamo koliko je važno skinuti šminku i očistiti lice pred spavanje – to je već dobro poznata „pesma“. Međutim, ono što se stavlja u drugi plan jesu alati koji nam pomažu da se našminkamo, poput četkica za nanošenje rumenila, pudera i bronzera, ali i sve popularnijih blendera (sunđera).

Dermatolozi upozoravaju da je od vitalnog značaja oprati alat za šminkanje kako bi se oslobodili štetnih bakterija, prljavštine i masnoće.

Istraživanje „Beauty pie“, rađeno na više od 1000 osoba, pokazalo je da ovaj vitalni korak preskače svaka šesta žena. Takođe je otkrilo da 45 odsto ispitanika nikada nije opralo četkicu za puder, a više od polovine nikada nije očistilo kozmetički blender.

POMAMA ZA HROM NOKTIMA: Devojke ovaj manikir najčešće biraju za venčanje (FOTO)

Ukoliko ne čistite četkice i blendere, na njima se taloži ulje i prljavština, što nadalje može izazvati infekcije i akne.

Naša koža je ekosistem sa bezbroj bakterija, gljivica i virusa koji žive zajedno; većinu vremena naša koža „drži pod kontrolom“ ravnotežu, ali ako brojevi postanu preveliki – možemo završiti sa problemima kao što su akne, atopijski dermatitis, seboroični dermatitis ili infekcijske rane – navodi mikrobiolog dr Džo Latimer.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter