Izvor: bsc happy portal
02.10.2023 u 09:54
0

Povratite tonus kože lica na prirodan način!

Često padamo u očaj kada se pojave tamni kolutovi ispod očiju i izgubimo volumen usana. Da ne pominjem prve bore na čelu! Sve što se događa i što vidite na površini kože rezultat je dubinskih promena i procesa u unutrašnjim slojevima. Ovakve promene grupno nazivamo gubljenjem tonusa kože lica i vreme je da mu stanete na put!

Na našem licu nalaze se neophodni mišići koji nam omogućavaju gestikulaciju i pomeranje usana. Kreću se od brade, do uglova usana kako bi mogli da pričamo, jedemo i smejemo se. Zatim, su tu mišići obraza koji ih čine podignutim, mekanim i nežnim na dodir, onda neizostavni kapci i cela mišićna konstrukcija između obrva kao i čelo.  Dakle, mišići prekrivaju celokpno lice i kao takvi utiču na naš izgled!

U dvadesetim godinama mišići lica dostižu pun kapacitet! Zato koža izgleda sveže i odmorno, bez obzira na naprospavane noći. Mišići su zategnuti  pa je lice mlado i elastično.

KAD OD STRESA STRADA ŠTITNA ŽLEZDA: Evo na koju bolest čudnog naziva ukazuju ispupčene oči i pojačano znojenje

Nakon četrdesete godine života lagano se opuštaju, odnosno gube svoj tonus. Izgledamo umorno i koža gubi svežinu i sjaj. Većina vas i dalje ne obraća pažnju i teši se da se duboke bore još uvek neće pojaviti. Sve dok ne ustanemo iz kreveta i najednom primetimo da je gravitacija učinila svoje. Došlo je do takozvanog obrtanja lica, pa izgledate umorno i tužno!

Stručnjaci u istraživanjima navode da na godinu do dve dana izgubimo jedan posto kolagena iz kože. To je normalna i prihvatljiva količina, ukoliko pravilno negujemo lice. Nepravilna nega i brz tempo života dovode do loše zaštitne barijere kože lica.  Slobodni radikali iz spoljašnje sredine napadaju kožu i uništavaju proteine.

Dakle, delom ste vi krivi za opadanje tonusa kože lica!

Ishrana i opadanje tonusa lica

 

Danas postaje trend jesti zdravo i propagira se ishrana prepuna proteina. Na kakav god životni stil da ste navikli, važno je biti umeren. Loša ishrana podrazumeva svakodnevno unošenje brze hrane iz kisoka prepune masti. Izdvojte vreme i pripremite zdrav obrok kod kuće.

Proteini iz jaja i crvenog mesa daće vam snagu da ispunite sve radne obaveze. Ove namirnic bogate su i gvožđem, vitaminima B grupe i aminokiselinama. Kao takvi čuvaju zaštitnu barijeru kože od slobodnih radikala. Tu je i neizostavno zeleno povrće, limun i crveno voće. Vitamin C preventivno sprečava nastanak akni i poboljšava opšte stanje organizma.

Štetni UV zraci se probijaju kroz površinu epitela i razaraju unutrašnjost ćelija. Kao rezultat borbe lica sa ovim napastima dobijamo preplanuli ten. Ćelije kože proizvode više melanina dok kolagen i elastin bivaju razbijeni. Pored fleka na licu od prekomernog sunčanja javljaju se duboke bore na čelu. Opušteni obrazi jesu još jedan razlog za nanošenje prirodne kreme. Generalno, mišići se opuštaju i dolazi do preranog gubljenja tonusa kože lica.

Poslednji razlog je stvarno nepotreban. Pogotovo kada uzmemo u obzir činjenicu da nema veze sa godinama i da sunčanje utiče na prevremeno starenje. Izbegnite prve bore i sačuvajte lepotu.

Tonus kože lica gubi se postepeno! Zato ako na vreme reagujete u velikoj meri možete sprečiti problem.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter