Izvor: City magazine
29.09.2023 u 22:30
0

OBRATITE PAŽNJU NA OVE STVARI: Evo kako nam naše telo poručuje da je dehidrirano

Dehidracija nastaje kada naše telo gubi više tečnosti nego što dobija, a kada je normalan sadržaj vode u našem telu smanjen, dolazi do disbalansa minerala (so i šećera), što značajno utiče na njegovo funkcionisanje.

Voda čini više od dve trećine zdravog ljudskog tela, a najviše od svega pomaže u održavanju zdravog varenja, uklanja otpadne proizvode i toksine iz tela i održava našu kožu zdravom.

Kako objašnjavaju stručnjaci, telo je pogođeno čak i kada izgubimo malu količinu tečnosti. Dehidracija je obično uzrokovana nedostatkom tečnosti u telu, a klima, vežbe koje radimo (naročito po toplom vremenu) i naša ishrana mogu doprineti dehidraciji.

DOBRO JE DA ZNATE: Evo kako podići nizak pritisak

Takođe možemo dehidrirati zbog bolesti, kao što su povraćanje i dijareja ili znojenje zbog povišene temperature. Ali mnogi ljudi često ne znaju kako da prepoznaju prve simptome dehidracije, što može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što doktori naglašavaju, a ovo su neki od ranih znakova udehidracije:

osećaj žeđi,

vrtoglavica.

suva usta,

umor,

tamni urin sa intenzivnim mirisom,

smanjena potreba za mokrenjem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter