Izvor: City magazine
30.09.2023 u 07:59
0

VAŽNO JE DA ZNATE: Evo šta se dešava s našim telom ako svako jutro pojedemo kašičicu meda

Med je lako svarljiva namirnica koja vraća snagu i jača psihu. Pomaže kod bržeg zarastanja rana, bolesti creva i želuca, kao i kod povišene telesne temperature.

Mnogi ljudi započinju dan sa kašičicom meda, koji tradicionalna medicina opisuje kao alternativni lek za razna zdravstvena stanja.

U nastavku pročitajte koje koristi med donosi vašem telu.

Ublažava problem sinusa

Antibakterijska i antiseptička svojstva koja su prirodno prisutna u medu pomažu kod infekcija i smanjuju upalu sinusa. Med takođe smiruje grlo, smanjuje kašalj i jača imuni sistem.

Pruža energiju

Prirodni, neprerađeni šećer koji sadrži med ide direktno u krvotok i može da obezbedi brz nalet energije. Vaš trening u teretani će imati velike koristi od ovog brzog povećanja energije, posebno ako radite vežbe duge izdržljivosti.

BRZO I JEDNOSTAVNO: Recept za džem od šljiva iz rerne

Manje stresa

Med pomaže u smirivanju nerava i ublažavanju umora koji je rezultat ubrzanog načina života. Glukoza u medu je neophodna za funkcionisanje neurona. Brzo se apsorbuje u krv, što doprinosi opuštanju i ublažavanju simptoma anksioznosti.

Pun je antioksidanata

Što je med tamniji, sadrži više antioksidanata, prirodnih jedinjenja koja pomažu u obnavljanju oštećenih ćelija, što može povećati rizik od srčanih oboljenja ili raka. Dovoljna dnevna doza je dve do tri kašičice meda ako konzumirate i dovoljno voća i povrća.

Obezbeđuje kvalitetan san

Imate problema sa spavanjem? Neposredno pre spavanja treba popiti topli napitak sa medom i mlekom. Nekoliko kašičica meda u mleku ili čaju odavno se koristi za poboljšanje sna.

Jača srce

Istraživanja pokazuju da antioksidansi sadržani u medu mogu sprečiti sužavanje arterija. U zavisnosti od toga gde se javlja, suženje može dovesti do srčane insuficijencije, gubitka pamćenja ili glavobolje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter