Izvor: Kurir
16.02.2024 u 19:44
0

OMILJENI SRPSKI DORUČAK POSTAO LUKSUZ: Nova cena bureka šokirala građane!

Inflacija uzima maha od pandemije koronavirusa, preko rata u Ukrajini, ali je izgleda "dogorelo" pošto je i cena omiljene hrane nakon izlaska, ili pre posla, postala luksuz.

Jedna žena je ostala skamenjena kada je videla cenu bureka u centru Beograda, kod Kalenić pijace.

-Još nikad nisam ušla u pekaru i pitala koliko košta burek. Nisam gledala cenu ništa, rekoh jede mi se burek, nisam odavno jela, hoću četvrtinu sa mesom i osminu sa sirom. Palo mi je na pamet, ko još prodaje burek na grame, iseci četvrtinu pa koliko je, rekoh- rekla je ona i saznala da ju je to zadovoljstvo koštalo 720 dinara.

Četvrtina bureka sa mesom, 250 gradam bureka sa sirom i jedan jogurt su 720 dinara. „Sestra se zapitala da li je to burek sa kavijarom“, na kraju se našalila žena sa Voždovca koja je uživala u bureku, ali je veliko pitanje da li će se vratiti u ovaj lokal.

Kako smo došli do toga da nam je omiljeni doručak, nakon izlaska sa društvom, postao simbol za luksuz?

-Nisam gledala cenu ni ništa, rekoh jede mi se burek, nisam odavno jela, hoću četvrtinu sa mesom i osminu sa sirom – priča žena i pojašnjava da su joj rekli da se kod njih prodaje na grame.

MAGIČAN SASTOJAK CRNOG LUKA: Istraživanja pokazala kakav uticaj ima na holesterol!

-Palo mi je na pamet, ko još prodaje burek na grame, iseci četvrtinu pa koliko je, rekoh – dodaje. Naposletku, to zadovoljstvo ju je koštalo tačno 720 dinara.

-Sestra se zapitala ‘je l’ ovo burek sa kavijarom’ ili šta? – šali se malo ova Voždovčanka, koja je u bureku uživala, ali je pitanje da li će se opet vratiti baš u ovaj lokal.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter