Izvor: Kurir.rs
22.09.2023 u 13:38
0

SVI ĆE BITI UVERENI DA STE STAVILI HIJALURON: Pet trikova za pune i zavodljive usne

Postoji mnogo načina da učinite da usne izgledaju puno, hidrirano i negovano, a za to vam ne treba mnogo truda.

Sve više žena okreće se filerima, a stručnjaci za negu i šminkanje kažu da to nije uvek neophodno: blagi efekat punijih usana moguće je postići pravilnim pilingom ili mejkap trikovima.

Svi su vrlo jednostavni i ne zahtevaju skupu opremu i mnogo sastojaka, pa čak ni previše veštine za šminkanje, a svaki će biti od pomoći.

Napravite masku za usne

Istopite balzam za usne u maloj posudi, pa mu dodajte ¼ kašičice cimetovog ulja. Kad se ohladi, nanesite na usne i biće hidrirane i izgledaće punije.

Uradite piling četkicom za zube

Što su usne glatkije, to će reflektovati više svetlosti i, samim tim, izgledati veće i raskošnije. Zato pokvasite četkicu za zube i nežnim kružnim pokretima njom masirajte usne kako biste se rešili mrtvih ćelija kože i pružili im nežan ružičast ton.

Možete je najpre umočiti u sodu bikarbonu, ali budite vrlo oprezni kako vas ne bi povredila ako imate suve i ispucale usne.

Nanesite svetlucavi karmin ili sjaj na usne

U skladu sa svetom o pojačavanju reflektovanja svetlosti, glavni saveznik vam je sjaj za usne. Što se više svetlosti odbija o usne, to će one izgledati punije, pa koristite ruževe sa svetlucavim efektom ili, jednostavno, kvalitetan sjaj.

Piling od ulja i šećera

Ako imate osetljivu kožu, ovaj recept posebno će vam koristiti. Sipajte u činiju jednu kašiku maslinovog (ili bilo kog drugog hidratantnog) ulja, pa dodajte malo šećera. U to umočite čistu četkicu za zube, pa kružnim pokretima četkajte usne najviše pet minuta. Potom isperite hladnom vodom.

Pri šminkanju naglasite luk gornje usne

Takozvani Kupidonov luk na gornjoj usni umnogome utiče na to koliko će puno usne izgledati, pa je korisno malo ga „podići“. Nakon pilinga, stavite dašak hajlajtera na ovaj deo usana pre šminkanja i stvorićete iluziju da su punije.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter