Izvor: glossy
25.03.2022 u 22:20
0

Možda se nije pokvario usisivač: 5 najčešćih grešaka koje pravimo pri usisavanju

Ako vam se čini da vam se usisivač kvari i da ne usisava dobro kao ranije, najpre proverite da li ste napravili neku od najčešćih i najvećih grešaka.

Čišćenje doma nikom nije omiljen posao, a ono što nikako ne možemo da izbegnemo jeste — usisavanje! Mada usisavanje nije velika mudrolija, često pravimo greške zbog kojih, na kraju, ne usisamo kako treba, a nismo toga ni svesni!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Postoji pet grešaka i propusta koje nesvesno činimo, a trebalo bi ih izbeći da bi nam podovi i nameštaj bili savršeno usisani… 

Prljav filter

Usisavanje neće biti efikasno ako usisavamo s filterom koji je pun prljavštine. Ne treba ih menjati često kao vrećicu, ali ako vidite da je istrošen, prljav, pocepan, vreme je za zamenu.

Priključci su bitni

Mnogi od nas ne obraćaju pažnju na pomoćne priključke koji dolaze uz usisivač, a zapravo pomažu pri boljem usisavanju nameštaja, teže dostupnih mesta, različitih delova… Ne treba ih ostavljati da skupljaju prašinu jer su vrlo efikasni i nisu bez razloga tu!

Prepunjena kesa

Ako vaš usisivač nema indikator koji pokazuje koliko je vrećica za usisivač puna, sami proveravajte i menjajte je čim se napuni do tri četvrtine. Tako će usisivač vući jače. Ne zaboravljajte da čistite redovno delove na kojima se skuplja prašina.

Čišćenje četke

Četka usisivača koja se ne okreće neće ni čistiti. Nakupljene dlake i slični otpaci na četkama samo uništavaju motor, pa je najbolje da posle svakog usisavanja sklonite otpatke koji se nakupe na četki.

I žica je bitna

Mnogi od nas posle usisavanja samo stisnu dugme i puste da se kabl sam vrati na pravo mesto. To ne smemo raditi jer bi žica mogla da zastane i zapne tako da se ne može vratiti na svoje mesto, ali ni izvući nazad napolje. Držite kabl u ruci i usmeravajte ga da se vrati na svoje mesto.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter