Izvor: telegraf.rs
11.03.2024 u 16:19
0

OBRATITE PAŽNJU DA VAM SE BEBA NE UGUŠI! Svi greše na ovaj način!

Veoma je važno kako beba provodi noć

Nakon što je anketa pokazala da roditelji širom Velike Britanije mogu da dovedu svoje bebe u opasnost od gušenja ili sindroma iznenadne smrti novorođenčadi (SIDS), dobrotvorna organizacija je izdala upozorenje o bezbednom spavanju.

Istraživanje koje je sproveo „The Lullabi Trust“ nad 1.000 roditelja beba mlađih od jedne godine pokazalo je da je njih 70 odsto dozvolilo svojoj bebi da spava u sedištima za bebe, 67 odsto u ljuljaški i 61 odsto na lejzibeg vreći.

Oko osam odsto roditelja koji su odgovorili na anketu ostavilo je svoju bebu u ovim predmetima da spava preko noći, potencijalno ih dovodeći u opasnost.

REŠITE SE BUĐI NA ODEĆI: Uz ove trikove biće ponovo čista i mirisna, za tren zaboravite na mrlje

Dženi Vord, izvršna direktorka „The Lullabi Trust“, rekla je:

– Bebe su najbezbednije kada spavaju na leđima na čistoj, ravnoj, čvrstoj površini za spavanje, poput krevetića ili Mojsijeve korpe.

Ona je napomenula da ovo ne samo da pomaže da se smanji rizik od SIDS-a, već i pomaže da se bebin disajni put drži otvorenim i čistim.

Omogućavanje bebama da spavaju u nagnutom ili sedećem položaju olakšava njihovim glavama da se okrenu napred, što dovodi do ograničavanja njihovih delikatnih disajnih puteva. Umesto toga, preporučuje se da bebu stavite da spava na leđima i da joj taj položaj obezbedi čisto lice, bez labave posteljine ili podstavljenih strana.

Iako proizvodi kao što su ljuljaške mogu biti korisni dok je beba budna i pod nadzorom, oni nisu prikladni ili dizajnirani za spavanje.

SIDS svake godine odnese živote oko tri bebe nedeljno. Većina (89%) smrtnih slučajeva dogodi se u prvih šest meseci života bebe,

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter