Izvor: BSC Happy
24.10.2023 u 17:12
0

PRSTE DA POLIŽEŠ: Mlinci sa piletinom kao IDEALAN NEDELJNI RUČAK

Fenomenalan ručak za koji vam ne treba mnogo vremena, a ukus će vam se sigurno dopasti.

Tu je i recept za domaću testeninu.

 

Sastojci:
200-250 g mlinaca

2 pileća filea (oko 500 g)

400 ml neutralne pavlake

400 g kisele pavlake

kocka za supu

1 l vode

gorgonzola ili bilo koji drugi topljivi sir.

Priprema:
Neutralnu i kiselu pavlaku pomešati u činiji. Piletinu iseći na kockice, začiniti solju i biberom i propržiti na maslinovom ulju. Kada je piletina dobro požutela, skloniti sa ringle i dodati mešavinu pavlaka.
U litar vode ubaciti kocku za supu i pustiti da provri. Mlince izlomiti na krupnije komade i staviti u dublju posudu. Preliti vrućom supom i ostaviti minut-dva da dobro upiju. Paziti da se previše ne natope da ne bi bili gnjecavi. Natopljene mlince prebaciti u cediljku (ispod koje se postavi posuda kako bi se sačuvali supa u kojoj su bili mlinci) da se ocede od viška tečnosti. Nemojte baciti preostalu supu.

Mlince ubaciti u posudu sa pavlakom i piletinom. Sastojke dobro promešati. Prebaciti u vatrostalnu posudu. Odozgo urendati sir po površini.

Peći na 180°C dok višak tečnosti ne ispari i površina se zapeče.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter