STARINSKI RECEPT ZA CICVARU: Domaće srpsko jelo koje su generacije obožavale
Cicvara je bilo jelo koje se svojevremeno u svim domovima spremalo veoma često, ali je vremenom polako palo u zaborav.
Cicvara je nekada bilo jedno od najčešće spremanih jela u našim krajevima.
Međutim, poslednjih godina uopšte nije toliko često na trpezama. Recept se bazira se na mleku, kajmaku i siru, a sprema se veoma lako i dugo drži sitost.
ZIMSKA DELICIJA: Recept za pihtije
SASTOJCI
kukurznog brašna – 10 kašika
kravlji sir – 600 grama
kozij sir – 200 grama
kajmak – 200 grama
voda – 3 dcl
mleko – 3 dcl
PRIPREMA
Za početak uzmite jednu posudu u kojoj ćete izmešati kravlji, koziji sir i kajmak.
A onda u u drugo šerpi prokuvajte mleko i vodu, pa onda lagano sipajte smesu sireva i kajmaka.
Mešajte nekih 10-15 minuta, dok ne isparu voda i smesa ne postane gusta.
Sada lagano sipajte po kašiku kukurznog brašna narednih 10-ak minuta. Važno je da sve vreme mešate, a završite kada dobijete gustinu smese koju ste želeli.
Mešajte sve dok ne nestanu grudvice iz vaše smese.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74