Izvor: BSC HAPPY/SD.RS
12.12.2023 u 20:42
0

TERMINATORI ZA CELULIT: Ove namirnice pune su vitamina C i D i rešiće vas uporne neprijatnosti na koži

Pravo je vreme da mislite o telu. Ukoliko sada malo korigujete ishranu i pojačate hidrataciju, krenućete malim koracima da menjate rutinu i ništa vam neće biti naporno ili stresno. Počnite od ishrane, a za početak od velike pomoći u borbi sa celulitom mogu biti brokoli i prokelj, od kojih možete praviti ukusna i okrepljujuća zimska variva.

Ukoliko imate problem sa celulitom uprkos tome što se hranite zdravo, hidrirate i trenirate, probajte da ovaj problem rešite sa namirnicama za koje nutricionisti tvrde da su najbolje u suzbijanju ove neprijatnosti na koži.

Ovo povrće je bogato vitaminima i antioskidansima koji su odlični upravo za suzbijanje celulita.

Slatki krpompir

Mnogi ga nisu probali i izbegavaju ga, a zapravo je ovo namirnica zlatna vredna. Ne samo da je veoma hranljiva, već je i zdrava. Jedna od najhranljivijih namirnica koja je puna vitamina C i E, beta karotena i kalijuma. Njegovi korenasti proteini sjajan su antioksidans, a što češća konzumacija preporučuje se zbog poboljšanja cirkulacije i izbacivanja toksina, što je ključ uklanjanja celulita.

Od zabeleženih vitamina kojih ima u najvećoj meri treba spomenuti vitamine B kompleksa i to naročito B6. Kao najpoznatiji vitamin koji utiče na zdravlje srca i krvnih sudova zbog svog uticaja na nivo homocisteina, batat postaje deo jelovnika koji se preporučuje srčanim bolesnicima ali svakako i kao preventiva.

ODLIČNA ZA ČIŠĆENJE JETRE I IMUNITET: Detoks salata sa cveklom i šargarepom (RECEPT)

Zabeležena je i visoka koncentracija vitamina C,  koga se preporučuje radi opšteg zdravlja, jačanja imuniteta, elastičnosti kože, kostiju i mišića i kao sjajni antioksidans. Treba spomenuti i vitamin D, već dobro poznat kao glavni pomagač u stvaranju melatonina, jačanju kostiju.

Prokelj

Prokelj je odličan saveznik u borbi protiv celulita jer osim vitamina C sadrže i indol-3-karbinol koja se u telu pretvara u di-indolil metan, DIM koji pomaže enzimima u jetri blokiranje proizvodnje štetnih čestica koje uništavaju kolagen.

Jedna šolja prokelja sadrži svega 56 kalorija, veoma je siromašan masnoćama, a sadrži 4 grama vlakana koji su od koristi za probovani sistem i daju vam osećaj sitosti.

Brokoli

Brokoli je pun vitamina C i sjajan izvor biljnih vlakana, najbolji nemlečni izvor kalcijuma i alfa lipoične kiseline koja sprečava stvrdnjavanje kolagena i gomilanje naslaga, koje zovemo celulit.

On potpomaže takozvane dobre hormone, koji se bore protiv destruktivnih. Sulforafan ima slično – i preventivno, i terapijsko dejstvo. Indirektni je antioksidans, to jest potpomaže antioksidantno dejstvo sličnih materija (vitamina E, koenzima Q10), prevenira kardiovaskularne bolesti i stres. Ima produženo dejstvo i otporan je na toplotu, ali nije otporan na starenje brokolija. Ovo povrće sadrži i dobro poznat antioksidans beta karoten, koji usporava oštećenje ćelija izazvano slobodnim radikalima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter