Izvor:
21.05.2019 u 08:01
0

MILOVAN DRECUN U EMISIJI „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Srbi znaju šta je njihov interes a postojala je opasnost da situacija krene u drugom pravcu!“ (VIDEO)

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za KiM je bio gost jutarnjeg programa Happy televizije. On je sa Katarinom Koršom i Milomirom Marićem razgovarao na najaktuelnije teme koje interesuju naše građane.

Nakon što je srpski narod na KiM odbranio svoje pravo na opstanaka glasajući da pobedi srpska lista na izborima za predsednika četiri opštine na severu Kosova i time jasno stavili do znanja da bez Beograda neće biti dogovora.

Milovan Drecun je naglasio da će Srbi na Kosovu uvek moći da se odbrane uz pomoć države Srbije.

– Srbi su poslušali i predsednika države i sve naše zvaničnike, Srbi znaju šta je njihov interes a postojala je opasnost da situacija krene u drugom pravcu. Onoga trenutka kada su Albanci hteli da zabrane učešće srpskoj listi nadvila se velika opasnost nad severom jer to znači da bi Albanac mogao, ako se srpska lista ne bi pojavila na izborima, možda podržan i od nekih Srba koji bi glasali za albanske kandidate da preuzmu mesto gradonačelnika u Severnoj Mitrovici.

Čini se da bi to išlo u prilog planu o ujedninjenju Mitrovice:

– Otvorili bi sigurno taj proces. Oni stalno idu na destabilizacije, na stvaranje incidenata, na podizanje napetosti. I umesto da se smanjuju te međuetničke tenzije, Albanci svojim jednostranim potezima u poslednje vreme dovode do ivice pucanja a to pucanje bi značilo ulazak u sukob.- rekao je gospodin Drecun i dodao:

– Stalno je bilo incidenata ali kad pogledate tu povremenost onda vidite jedan kontinuitet u svemu tome. To je bio način da Albanci stalnoprovociraju Srbe, da ih čine nesigurnima, da ih nateraju da razmišljaju samo o tome da odu sa Kosova, da im pokažu jednistavno da im tu nema opstanka. Srbi su prevazišli, rekao bih, tu etapu užasnog zastrašivanja, sada su mnogo stabilniji a ta stabilnost i jačanje vere u sopstvene mogućnosti, u opstanak koincidira rekao bih sa stvaranjem srpske liste koja je pokazala da je jedinstvo među srpskim narodom moguće i da mogu da opstanu u punom jedinstvu samo sa državom Srbijom. To je najveći značaj formiranja srpske liste, zato je mnogi i napadaju, govore o svemu i svačemu i samo idu protiv srpske liste. Evo vidite šta se juče desilo. Iako je narod jasno rekao da neće nekakav savez za Kosovo, ko pravi taj savez za Kosovo? Oni koji su naneli najveću štetu minulih godina odbrani interesa srpskog naroda i Srba na Kosovu.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter