Izvor:
15.11.2019 u 11:59
0

„BALKANSKA SVADBA“ SA GRCIMA, BUGARIMA I SRBIMA: U Narodnom pozorištu „Kolo“ pravi veliki KONCERT!

U okviru trilateralne međunarodne kulturne saradnje Srbije, Bugarske i Grčke, ansambl "Kolo" će sa bugarskim nacionalnim ansamblom "Filip Kutev" i grčkim ansamblom Liceja "Helinidon" iz Ksantija održati zajednički koncert na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Koncert će u Beogradu biti održan 16. novembra s početkom u 20 časova.

Projekat pod nazivom "Balkanska svadba" nastao je kao rezultat saradnje pomenutih ansambala, a sa ciljem da se iz ugla tri balkanska naroda prikažu svadbeni običaji.

Premijera "Balkanske svadbe" održana je 23. februara u Grčkoj, u gradu Ksantiju. Program je potom predstavljen 20. aprila u Sofiji, a u subotu će ga videti i beogradska publika.

Koncert je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter