Izvor: happyBSC
25.09.2020 u 15:42
0

NAPAD NA RUSKU STANICU U SVEMIRU Za 150 sekundi izbegnuta katastrofa!

Izbegnuta katastrova!

SAZNAJTE I OVO…

POTRESNE REČI MAJKE POGINULOG PILOTA: On je naš ponos i dika, razgovarali smo pola sata pre leta

UPOZORENJE METEROLOGA! Spremite se, narednih sati stiže nevreme!

NASTRADAO DEČAK (12) KOD SMEDEREVSKE PALANKE: Druga nesreća sa traktorom!

Američka svemirska agencija NASA je saopšila da je svemirski otpad uočen blizu ISS-a pa je zbog toga izveden „manevar izbegavanja“ kako bi se stanica sklonila.

Ipak, NASA je istakla da članovi posade nisu bili u opasnosti. Za sklanjanje ISS-a iskorištena je letelica „Progres“ koja je spojena sa stanicom. Tokom manevrisanja je posada bila u ruskom segmentu, bliže putničkoj letelici „Sojuz“. Nakon što je izveden manevar koji je trajao 150 sekundi, posada se vratila svojim uobičajenim aktivnostima.

Još uvek nije jasno o kakvom svemirskom otpadu se radi, a NASA-ini kontrolori misije u Hjustonu su ga pratili uz pomoć Američke svemirske komande. U jednom trenutku je bio udaljen 1,39 kilometar od ISS-a.

Svemirska stanica je nekoliko puta u prošlosti bila pogođena malim svemirskim otpadom, a manevar izbegavanja je izvela i 2015. godine. Bio je to deo rakete „Minotaur“ koja je lansirana dve godine ranije. Tada su, takođe, korišteni potisnici letelice „Progres“ kako bi se izveo manevar.

PROČITAJTE JOŠ…

VAPAJ MAJKE: Ne mogu da SAHRANIM sina DVA MESECA, nalazi se u MRTVAČNICI U POLICIJI!

DAČIĆ O ZSO: To je zatvorena tema!

ČOVEK ZVANI TENZIJA: Kim načinio NEOČEKIVANI potez!

 Problem svemirskog otpada vremenom postaje veći, a ISS je tokom ove godine izbegla tri udara. U svemiru je sve veća „gužva“ jer se već radi na nekoliko ogromnih satelitskih konstelacija. NASA je zabrinuta zbog svemirskog otpada u niskoj orbiti Zemlje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter