Izvor: happyBSC
24.09.2020 u 09:34
0

MUSK NAJAVIO NOVU TEHNOLOGIJU Snažnije baterije za jeftine „Tesla“ automobile

Osnivač „Tesle“ Elon Musk je najavio tehnologiju koja će učiniti da baterije njihovih električnih automobila budu jeftinije, ali i snažnije.

Glavna tema Muskove prezentacije su bile nove, veće cilindrične ćelije koje bi trebalo da pruže pet puta više energije i šest puta više snage. Međutim, ovoj tehnologiji će trebati godine da bude implementirana. Osmišljena je takva ideja da baterija bude integrisana s vozilom čime bi se smanjila efektivna težina baterije.

– Ovo je oduvek bio naš san, da napravimo pristupačan elektični automobil – rekao je on.

Ova vest nije oduševila investitore, tako da je nakon govora koji je Musk imao pred 250 deoničara, berzanska vrednost kompanije pala za 50 milijardi dolara.

Na prezentaciji koju je održao, Musk je govorio i o mogućnosti potpune autonomnosti „Teslinog“ automobila, a pretpostavio je da bi se to moglo završiti za „otprilike tri godine“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter